JO11-4 brengt koploper Rijsoord JO11-4 aan het wankelen
    Voor onze spelers stond de belangrijke uitwedstrijd tegen de nog ongeslagen lijstaanvoerder Rijsoord op het programma. Het werd een gelijkwaardige wedstrijd waarin Rijsoord in de eerste helft iets sterker was en waarbij Pelikaan na rust de koploper met de rug tegen de muur zette. Helaas kon de voor de pauze opgelopen 1-0 achterstand niet meer tenietgedaan worden en was een nipte nederlaag dus een feit.
    Rijsoord begon sterk en leek vast van plan om Pelikaan een lesje te leren. Nou dat viel ze behoorlijk tegen want er kwam veel meer weerstand dan ze hadden verwacht. Onze verdediging gaf namelijk bijna niets weg en als het maar even kon probeerden onze jongens de aanval te zoeken. De eerste kans was voor Rijsoord maar doelman Sil hield de hoge inzet knap uit zijn doel. Toch kwam Rijsoord op voorsprong toen een laag afstandsschot tussen een grote groep spelers door en via de binnenkant van de paal in het doel verdween 1-0. Met de kopjes naar beneden zocht Pelikaan de kleedkamer op toen de scheidsrechter het rustsignaal had gegeven. Maar kennelijk had coach Mark zijn spelers in de kleedkamer weer opgebeurd en goed toegesproken want meteen na de hervatting trok Pelikaan ten aanval en er kwamen ook enkele goede kansen op de gelijkmaker. Zo was er een scrimmage in het doelgebied van Rijsoord waarbij Lesley zijn voet net niet goed genoeg tegen de bal kon zetten en even later werd een mooi schot van Daan door de keeper van Rijsoord gestopt. De volgende mogelijkheid was voor Cheyenne maar die kreeg de bal helaas niet helemaal goed onder controle. De beste mogelijkheid was voor Miah maar die probeerde het met rechts en dat is nou net niet zijn sterkste been. Dat bleek kort hierna toen hij de bal wél voor zijn linkervoet kreeg maar zijn prima schot werd helaas door de sterk keepende Rijsoord-doelman gestopt. Kort samengevat: de bal wilde er gewoon niet in en dus bleef het 1-0. Pelikaan kan echter terugzien op een bij vlagen sterk gespeelde wedstrijd waarbij er maar net verloren is van een fysiek sterkere tegenstander met enkele technisch begaafde spelers in de gelederen. Iedereen heeft keihard gewerkt. Sil stond zijn mannetje in het doel. Toine verdedigde ijzersterk en zette de aanvallen op. Daan vormde een blok op het middenveld en was met zijn schoten gevaarlijk. Lesley, Roan en Johnson knokten voor elke meter en waren de ‘balafpakkers’. Boaz schakelde zich zowel verdedigend als aanvallend goed in. Stijn en Tomas waren met hun snelheid gevaarlijk over de flanken. Miah vormde een voortdurend gevaar met zijn rushes en sterke linkerbeen en Cheyenne was vóór en achter een sterke pion. En dit allemaal onder de voortreffelijke begeleiding van Mark en Robbert. Kortom: een team om trots op te zijn!
    Kil Timmers
    23-11-2019