JO11-4 blijft in de race om het kampioenschap

Pelikaan had aanvankelijk meer moeite met hekkensluiter Wieldrecht dan vooraf was gedacht. Onze spelers begonnen weliswaar goed maar in het tweede deel van de eerste helft werd Wieldrecht toch gevaarlijker en toen was het oppassen geblazen. Na een 3-1 ruststand ging Pelikaan echter beter spelen en won uiteindelijk dik verdiend en met ruime cijfers: 7-2.
    Meteen na de aftrap gingen ze op zoek naar de openingstreffer. Cheyenne kwam met de bal aan de voet alleen voor de keeper maar de doelman redde. Uit de scrimmage die hierna ontstond schoot Tomas de bal in het net: 1-0. De volgende treffer kwam voort na mooi samenspel tussen Tomas, Stijn, Cheyenne en Miah die vervolgens Tomas weer aanspeelde en die schoot opnieuw raak: 2-0. Toen de doelman van Wieldrecht even later een schot van Daan liet glippen (3-0) leek het of het een makkelijke wedstrijd zou gaan worden voor Pelikaan maar dat was niet het geval. Toine moest een tijdje naar de kant omdat hij een bal tegen zijn hoofd had gekregen en duizelig was. Pelikaan kwam nu achterin meer onder druk te staan en ook het uitverdedigen verliep lastiger. Keeper Sil bracht tot twee keer toe op fraaie wijze redding toen hij onder vuur werd genomen. Hij kon echter niet voorkomen dat Wieldrecht de 3-1 maakte. Ook een door scheidsrechter Neomar Hous terecht toegekende vrije trap werd door Sil uit zijn doel gehouden.
    Na de pauze pakte Pelikaan de draad weer goed op. Schoten van Roan en Lesley werden slechts met moeite gekeerd en Stijn werd na een mooie solo over de linkerkant pas op het allerlaatste moment gestopt. De druk op het doel van Wieldrecht hield aan en nadat Miah hard tegen de lat had geschoten was de rebound voor Roan en die schoot knap en hoog binnen: 4-1. Miah bracht met een prachtige steekbal en tussen de verdedigers door Tomas in stelling maar de keeper kon zijn inzet tot hoekschop verwerken. Roan had kennelijk de smaak te pakken want toen de bal, op aangeven van Boaz, voor zijn sterke linkerbeen kwam haalde hij schitterend en doeltreffend uit: 5-1. In de achterhoede was Toine weer teruggekeerd en samen met Cheyenne werd de opbouw van achteruit verzorgd. Een solo van Stijn eindigde in het zijnet. Een slechte uittrap van de keeper van Wieldrecht werd een prooi voor Roan die onmiddellijk op doel schoot en zijn hattrick was een feit: 6-1. Wieldrecht kwam nog even terug tot 6-2 maar verder liet de defensie van Pelikaan het niet komen. Johnson kreeg na goed doorzetten een mogelijkheid om te scoren maar vond de keeper op zijn weg en een mooi schot van de hard werkende Lesley werd ook door de doelman gestopt. Toine probeerde het van afstand nadat hij eerst een tegenstander had gepasseerd maar zijn harde schuiver werd door de keeper met de voet uit de hoek getikt. Pelikaan bleef hard werken om de score te verhogen en dat lukte toen Boaz een voorzet keurig verlengde naar Miah en die faalde niet: 7-2. In de slotfase bleef Lesley nadrukkelijk proberen een doelpuntje mee te pikken, maar de keeper en de paal stonden in de weg. Zo eindigde deze wedstrijd dus opnieuw in een mooie overwinning voor JO11-4. Aanstaande zaterdag gaan we op bezoek bij Rijsoord, de nog ongeslagen koploper. Een mooie kans voor Pelikaan om te laten zien dat ook dit sterke team te verslaan is.
    Kil Timmers
    16-11-2019