JO11-4 beslist de wedstrijd tegen RCD JO11-4 in het eerste kwartier
    Pelikaan JO11-4 kende in Dordrecht tegen RCD JO11-4 een overdonderend eerste kwartier waarin ze met sprankelend spel de thuisclub op een 0-5 achterstand zette. Het leek er op dat er een monsterscore uit de bus zou gaan komen, maar blijkbaar vond Pelikaan het zo wel welletjes, want het spel werd zienderogen minder en ineens zat er ook zand in de scoringsmachine want pas nadat RCD terug was gekomen tot 2-5 werd er pas vlak voor tijd weer gescoord: 2-6.
    Zonder Boaz en Toine (allebei ziek) werd RCD meteen na de aftrap met de rug tegen de muur gezet. Miah kwam aan de linkerkant in balbezit en schoot knap raak: 0-1. Even later had Miah opnieuw succes met een harde schuiver die via de binnenkant van de paal in het net plofte: 0-2. De belegering op het doel van RCD ging voort. Daan knalde de bal tegen de paal en vond nog een keer de goede keeper van RCD op zijn weg en aan de andere kant voorkwam Sil tot twee keer toe met goed en op tijd uitlopen dat RCD de aansluitingstreffer kon maken. Vervolgens nam Tomas de hoofdrol op zich. Op mooi aangeven van Stijn maakte hij er 0-3 van en even later ook de 0-4 en weer was het Stijn die de assist gaf. Nadat Miah met een knap genomen vrije schop de paal had geraakt kwam Pelikaan op 0-5 toen Tomas een loepzuivere hattrick maakte en dit keer was de assist van Daan. De verdediging van Pelikaan met Cheyenne centraal achterin werd nauwelijks op de proef gesteld. Na de 0-5 werd het samenspel van Pelikaan beduidend minder. Er werd niet alleen minder goed gecombineerd maar er werd ook steeds meer voor eigen succes gegaan en dat leidde alleen maar tot balverlies. Kort voor de pauze kwam RCD bijna tot scoren maar Sil voorkwam dit door goed uit te lopen en in de baan van het schot te gaan liggen.
    Na rust begon Pelikaan net zo voortvarend als bij het begin van de wedstrijd. RCD werd onder druk gezet en Pelikaan kreeg een stortvloed aan kansen maar de bal wilde er niet meer in. Roan onderscheidde zich met een paar ragfijne steekballen op Johnson maar die kon dit niet in een score omzetten. Lesley probeerde het met een ziedend hard schot maar deze prima inzet werd door de keeper met de voet gestopt. Tomas en Stijn kregen ook nog een goede kans om de marge te vergroten, maar kennelijk waren de vizieren niet meer scherp afgesteld want het bleef 0-5. Roan was de volgende aanvaller die het ging proberen maar hij vond eerst de doelman op zijn weg en zijn tweede poging ging helaas rakelings naast. Roan legde ook nog een keer de bal keurig terug op de ingelopen Lesley, maar de doelman verwerkte de inzet van Lesley tot hoekschop. Vervolgens gebeurde er wat in voetbal zo vaak gebeurt als je zelf de kansen niet benut: het doelpunt valt dan namelijk aan de andere kant. RCD kwam terug tot 1-5 en 2-5. Hierna nam Pelikaan het heft weer in handen. Cheyenne zette met een prachtige lange bal Johnson alleen voor de keeper en die schoof de bal langs de doelman maar de paal voorkwam dat er ook kon worden gejuicht. De scoringskansen bleven maar komen maar het duurde tot de laatste minuut eer dit tot ook tot succes leidde en de eindstand dus op het scorebord kwam. Lesley legde de bal breed op Johnson en nu was het wél raak: 2-6.

Kil Timmers
    07-12-2019