• Jeugdkamp zeer geslaagd

  Waar niemand meer op gerekend had, is toch gebeurd. Bij de kampcommissie van ZVV Pelikaan kwam groen licht om met de jeugdafdeling af te reizen naar groepsaccommodatie De Kievit in Esbeek. Onder een aantal strikte corona regels, waaronder het vooraf testen van de leiders, catering en kampcommissie, kon iedereen zich opmaken voor een weekend vol voetbal, lol en plezier. Zeker na een jaar van alleen maar onderlinge wedstrijden en trainingen was dit voor de jeugd van ZVV Pelikaan een welkome afleiding. 

  Op 11 juni vertrokken 100 deelnemers en leiders voor een spetterend en leuk weekend naar Esbeek, een prachtige locatie onder de rook van Hilvarenbeek. De bussen van De Snelle Vliet bracht het gezelschap naar Esbeek, waar op vrijdagavond het kamp van start ging. Uitgelaten kinderen, laten we het houden op corona energie, beleefden een eerste avond vol sport en spel. Van slapen kwam de eerste nacht niet heel veel terecht, maar dat hoort er uiteraard allemaal bij. 

  De tweede dag ging van start met een heerlijk ontbijt, verzorgd door de zeer ervaren catering ploeg. Daarna was het weer tijd om met het sport en spel programma te starten. Onder leiding van de begeleiding werd zeer fanatiek deelgenomen aan het programma dat de leden van de kampcommissie in elkaar hadden gezet. Tijdens het middagprogramma was er nog een verrassing, een eenheid van de Koninklijke Marechaussee was afgereisd naar Esbeek voor een teambuildingsmiddag met alle leeftijdsgroepen. En dat was toch wel een openbaring... Het leren samenwerken, respect naar elkaar toe, voor elkaar door het vuur gaan en discipline werden de deelnemers aangeleerd. Ook het uithoudingsvermogen werd getest en daar kwamen ook de leiders niet onderuit. Tijgeren door het zand en het water was toch wel een aanslag op het lichaam. Moe maar voldaan werden de buikjes gevuld met een overheerlijke BBQ, gesponsord door de Jumbo Zwijndrecht. 

  Tijdens het avondprogramma was er een geweldig in elkaar gezette zeskamp, waar jong en oud van genoten hebben. Er werd een voetbalquiz georganiseerd voor de oudere jeugd en de kleintjes konden genieten van het kampvuur met marshmallows. Daarna was het tijd om te gaan slapen, dat was na een uitputtende dag geen probleem. 

  De laatste dag begon met nog wat sport en spel, gevolgd door een lunch die werd verzorgd door een rijdende frietkraam. Door de kampcommissie was besloten om de middag geen sport en spel meer te doen maar te vertoeven aan- en in het zwemmeer. Heerlijk afkoelen en genieten van het mooie weer, voordat de bussen de deelnemers en leiders weer op kwamen halen voor de terugreis naar Zwijndrecht. De jeugdafdeling van ZVV Pelikaan heeft genoten van dit heerlijke, onverwachte weekend weg. Alle deelnemers hebben als presentje een EK mok gekregen.

  De kampcommissie verdient zeker een compliment voor de organisatie op zeer korte termijn. Er is keihard gewerkt om het Jeugdkamp 2021 weer te doen slagen. De kampcommissie dankt iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen. Een extra bedankje aan alle sponsoren die het Jeugdkamp weer een warm hart toe hebben gedragen. De jeugd heeft een mooi weekend beleefd!