• Hoek uit, altijd lastig!

Deze week stond het altijd lastige Hoek op het programma. Pelikaan heeft hier al 2 jaar geen resultaat meer geboekt. Na een met 1-0 verloren wedstrijd vorig jaar en een 5-4 verloren wedstrijd 2 jaar geleden weet pelikaan dat de focus niet te vroeg op De Raayberg mag liggen. Want na iedere wedstrijd in Zeeland staat ook dit jaar weer een tripje naar de gezelligste kroeg van Nederland op het programma.

De week begon met een hele natte en slechte training op dinsdag, waarna er al direct veel werd gesproken over hoe De Raayberg alleen leuk kan zijn met 3 punten op zak. Donderdag werd er beter getraind en dat gaf dus ook hoop voor een positief resultaat op zaterdag.

Dan naar de wedstrijddag. Omdat JP en Celine op een welverdiende vakantie waren, mocht Kees deze keer zich van zijn beste kant laten zien en mocht hij voor ons zorgen(samen met de jongens die deze week dienst hadden). Ik kan alleen maar zeggen dat alles perfect geregeld was van de bus tot aan het bier.

De wedstrijd begon in de volgende opstelling:

Martin,

RJ, Nathan, Timo S, Vince,

Menno© Timo N, Sjoerd,

Jelle, Nick, Bram

Wissels: Dylan, Dave, Gio, Sander en Kolk

Pelikaan begon sterk aan de wedstrijd. Er werd goed druk gezet op de verdediging van Hoek, waardoor het balbezit telkens voor de Peli’s bleef. Ze konden echter niet voorkomen dat uit een spaarzame counter van Hoek toch de 1-0 viel. Erg zonde na zo’n goed begin van de wedstrijd, maar Pelikaan raakte, in tegenstelling tot vorig jaar, deze keer niet in paniek van een achterstand en bleef stug doorvoetballen. Dit resulteerde nog voor de rust in de terechte gelijkmaker van Timo N. die zijn afstandsschot achter de keeper zag binnenvallen.

Na de rust was nog steeds hetzelfde spelbeeld te zien met Pelikaan dat de bal had en Hoek dat loerde op de counter. Na ongeveer 70 minuten was het dan zo ver. Nadat Pelikaan al haar wissels had gebruikt en dus alle kaarten had uitgespeeld, kwam de verlossende 1-2 voorsprong door opnieuw Timo N, na een voorzet van Nick, die door deze goal nu topscorer is van Pelikaan en hard op weg om zijn doelstelling van 12 goals dit seizoen te halen.

1-2 Was tevens de eindstand en dus konden de Peli’s met een goed gevoel richting De Raayberg.