• Hoe is het nu met ?

  Nog steeds is het meidenvoetbal bij Pelikaan ontzettend populair, en komen er regelmatig nieuwe meiden bij. Toch zijn er ook een aantal voetbalmeiden die de club hebben verlaten. In deze rubriek kijken we de komende tijd naar wat voetbalmeiden die onlangs het Pelikaan shirt hebben ingeruild voor een shirt van Ado, Excelsior of bijvoorbeeld Feyenoord.

 • Hoe is het nu met .... Lynn van der Jagt

  Deze keer in de voorlopig laatste hoe is het nu met, aandacht voor wederom een talentje dat aan het begin van het dit seizoen de grote stap richting de top heeft gemaakt. Veel clubs in district Zuid-1 zullen daar niet echt om treuren. Er zijn nog steeds verdedigers en keepers die denkend aan haar acties en doelpunten zwetend wakker worden. Niet voor niets kreeg deze 11 jarige speelster van een aantal tegenstanders de bijnaam " de Zwijndrechtse Lieke Martens "
  Het kan niet anders dan dat we het hier hebben over de topscorer van het vorige seizoen, Lynn van der Jagt.

  Lynn is ongeveer 6 jaar geleden begonnen met voetballen. Vanaf het eerste moment maakte ze duidelijk dat ze niet kwam om grassprietjes te plukken. Nee, deze dame had maar ėėn doel, namelijk een goede voetbalster worden. Het uitzonderlijke talent viel ook op bij de TC en de andere trainers. Op jonge leeftijd maakte ze daarom al de overstap naar een meidenteam waar haar medespelers en tegenstanders 2 tot 3 jaar ouder waren. Met het toenmalige MO13 wist ze in het seizoen 2016 kampioen te worden, en is het team verkozen tot het beste junioren team van de gemeente Zwijndrecht.

  In 2017 kwamen er 2 MO11 teams, waardoor ze de mogelijkheid had om te voetballen met meiden van haar eigen leeftijd. In de eerste seizoenshelft mocht ze schitteren in het nieuwe MO11-2. Daar moest ze de nieuwe speelsters op sleeptouw nemen. Nou dat hebben we geweten. 6 -7 doelpunten per wedstrijd was eerder regel dan uitzondering.


  Mede doordat Lynn de nieuwe speelsters op sleeptouw nam, is ze ook met MO11-2 kampioen geworden. Bij de huldiging was de eerste kennismaking met haar huidige club. Drie speelsters van Excelsior Barendrecht VR waren aanwezig om de prijzen uit te reiken. In de 2e seizoenshelft heeft ze de overstap naar MO11-1 gemaakt. Ook hier was duidelijk dat Lynn er zelf alles aan doet om beter en beter te worden. Niet alleen op de club, maar ook thuis traint ze keihard. Bij MO11-1 had ze een iets andere rol, waardoor ze toch iedere keer een uitdaging had. Lynn probeerde elke training en wedstrijd het beste uit zichzelf te halen. Iets wat best lastig is als er een groot niveau verschil is.

  Dat het harde werken meestal beloond wordt, weet ze nu ook. Op een talentendag van Excelsior waren er scouts op jacht naar de dames van der Jagt. Want ook Lynn mocht net als haar 9 jarige zusje Juul door naar de selectie trainingen. Daar heeft ze voortreffelijk gepresteerd, met een overstap naar Excelsior JO12-4M als resultaat. In ėėn van haar eerste wedstrijden bij Excelsior wist ze direct 2 keer te scoren. Ook bij Excelsior blijft Lynn hard werken om een allround voetballer te worden. Zo speelt ze momenteel in de verdediging, dat is best wennen, zeker in een competitie met alleen maar jongens, dit om te zorgen dat ze ook fysiek sterker wordt. Ook Lynn heeft de droom om ooit voor de OranjeLeeuwinnen te spelen. Tot die tijd kijkt ze naar haar voorbeelden zoals Matthijs de Ligt, Neymar en Memphis Depay. Voor de huidige meisjes bij Pelikaan heeft Lynn als tip dat ze gewoon hun best moeten blijven doen, goed moeten blijven oefenen op je zwakke punten en vooral veel plezier in het spel moeten houden.
  Lynn heeft het momenteel ontzettend naar haar zin bij Excelsior, maar mist wel de stroopwafelkraam van Ed en Renee bij ZVV Pelikaan
  Lynn, super leuk dat je antwoord hebt willen geven op alle vragen, en je verhaal hebt willen vertellen. Blijf vooral jezelf, en geniet van alles wat er op je pad komt.
  Met dit mooie verhaal van Lynn komt er een (voorlopig) einde aan de serie hoe is het nu met. Ik hoop hiermee een kleine indruk te hebben kunnen geven hoe het is om bij een "prof" club te spelen. Wat alle meiden expliciet aangegeven, is dat het plezier het belangrijkste is, in welk team je ook speel, of bij welke club dan ook.

  Chloë, Celeste, Juul en Lynn,
  super bedankt, en we blijven jullie volgen !
  Ed Voetee
  Coördinator Meidenvoetbal
  08/12/2018

 • Hoe is het nu met .... Juul van der Jagt

  Na de eerdere jacht op onze talenten, gaat de talentenjacht gewoon verder. Of moeten we spreken van een talentenJAGT ?

  Dat je niet oud hoeft te zijn om ontdekt te worden door de K.N.V.B. en andere clubs bewijst de nu 9 jarige Juul van der Jagt. 
  Juul heeft de afgelopen 3 jaar met heel veel plezier gevoetbald bij ZVV Pelikaan. Daar speelde ze hoofdzakelijk met en tegen jongens van haar leeftijd.
  Juul;  "Ik speelde in een heel leuk team met aardige trainers" 
  Wie wel eens langs de lijn heeft gestaan bij een training of wedstrijd van Juul, moet ongetwijfeld gezien hebben met hoeveel plezier zij speelt. Met name het stuk plezier is de grootste motivatie en stimulans voor meisjes in deze leeftijd. 


  Met het zelfde plezier, 100 % inzet, en haar betoverende oogjes, heeft ze eerder dit jaar op de talentendag van Excelsior een dermate goede indruk achtergelaten, dan een overstap naar de Rotterdamse club onvermijdelijk was. 

  Sinds het begin van dit seizoen speelt Juul bij Excelsior JO10-2 M. Dit meidenteam speelt in de competitie hoofdzakelijk tegen jongens. Was Juul bij ZVV Pelikaan veelal "het zusje van die goede speelster uit MO11" , (Ook haar oudere zus is een groot talent) zo is ze nu bij Excelsior zelf èèn van de toppers. Toch gaat het allemaal niet vanzelf en gemakkelijk. Er is bijvoorbeeld een groot verschil in de training bij ZVV Pelikaan en Excelsior. Juul; "Bij Pelikaan had ik goede trainingen, maar bij Excelsior trainen we veel meer op positie spel, en trainen we langer" 
  Juul vertelde verder dat als je wil, je veel kunt bereiken, maar dan wel moet blijven oefenen. Niet alleen op de club, maar ook gewoon thuis.

  De overstap naar Excelsior is een kleine stap dichterbij haar droom. Ooit wil Juul een echte "OranjeLeeuwin" zijn, en net als haar favoriete spelers Lionel Messi en Lieke Martens, voetballen bij FC Barcelona.

  Voor het zover is, geniet ze vooral nog van de kleinere dingen, zoals het scoren in een wedstrijd van Excelsior.

  Tot slot, Juul zou het super leuk vinden als haar "oude" teamgenoten, trainers en fans eens komen kijken bij een wedstrijd van haar.
  Gelukkig is Rotterdam niet zover als Barcelona. Dus dat moet u zeker een keer doen.

  Juul, heel erg leuk dat je mee wilde werken. We wensen jou heel veel succes, en vooral plezier. Blijf stralen, en ga vast oefenen op het Wilhelmus.

  Ed Voetee
  Coördinator Meidenvoetbal
  01/12/2018

 • Hoe is het nu met .... Celeste de Vriend

  Deze keer in "hoe is het nu met" Celeste de Vriend. Ondanks haar jonge leeftijd (12 jaar) heeft deze voetbalster al de nodige (persoonlijke) doelen bereikt. Als klein meisje waren Celeste en een bal al onafscheidelijk met elkaar verbonden. Het was dan ook vast geen verassing toen ze haar ouders vertelde dat ze heel graag op voetbal zou willen.
  Onze eerste kennismaking was bij VVGZ. Celeste voetbalde daar in een jongensteam. Toen was al duidelijk dat dit niet zomaar een meisje met een bal was, maar een topper in de dop. Niet lang daarna maakte ze de overstap naar Pelikaan. Ook daar zag men direct dat Celeste over heel veel voetbaltalent beschikte, en de wil en het doorzettingsvermogen had om een hele goede voetballer te worden. Om haar talenten zoveel mogelijk te laten ontwikkelen zocht ze ook bij Pelikaan de uitdaging in een gemengd team. Daar stond ze hoofdzakelijk als linksback haar mannetje.
  Celeste heeft de afgelopen 3 jaar ontzettend veel geleerd bij Pelikaan en bedankt daarvoor haar trainers, medespelers en de club.

  Celeste bij Jong Ado den Haag

  Haar goede prestaties bleven echter niet onopgemerkt. Steeds vaker waren er mensen van de KNVB en van andere clubs geïnteresseerd in dit talent. Zo heeft ze o.a. bij Ado den Haag Vrouwen een aantal trainingen en wedstrijden mogen spelen. De ervaring die ze daar heeft opgedaan, gebruikte ze direct bij haar eigen team. Mede hierdoor wist ze met Pelikaan JO12-1 het kampioenschap binnen te halen. Iets waar ze nog met veel plezier aan terug denkt. Aan het einde van het seizoen 2017/2018 volgde dan ook de onvermijdelijke transfer. Kort daarvoor was ze uitgenodigd om deel te nemen aan de Feyenoord Masterclass. Deze masterclass bestond uit een aantal (selectie) trainingen en wedstrijden. Ook hier liet Celeste weer een onvergetelijke indruk achter. Zo goed zelfs dat ze is gevraagd om bij Feyenoord te komen voetballen.


  Bij aanvang van het seizoen 2018/2019 heeft Celeste het Blauw/Zwarte shirt ingeruild voor het Rood en Wit van Feyenoord. Het was echter niet alleen het teneu wat verschillend was. Ook de manier van trainen is anders dan ze gewend was. "De trainingen en wedstrijden zijn veel intensiever" aldus Celeste. Het eerste (najaars) seizoen is voor het team van Celeste een aaneenschakeling van mooie momenten geweest. Zo mocht Feyenoord MO13-1 onlangs op het hoofdveld van Varkenoord een wedstrijd tegen een Amerikaans team spelen. Niet alleen voor de spelers, maar zeker ook voor de ouders een bijzonder moment. Hou het maar droog als je na het "Hand in Hand kameraden" ook uit de speakers hoort "met nummer 5 Celeste de Vriend"

  Een ander hoogtepunt was op zaterdag 24 november. Feyenoord MO13-1 moest winnen om het allereerste kampioenschap binnen te halen. Bij een 1-0 voorsprong scoorde Celeste uit een corner de 2-0, daarmee was het kampioenschap een feit.

   

  Wie denkt dat ze hierdoor naast haar "voetbal" schoenen gaat lopen, heeft het mis. Deze nuchtere jonge dame blijft gewoon met beide benen op de grond staan, en heeft zelfs wat tips voor andere voetbalmeiden die de top willen bereiken. "Blijf altijd je best doen op de trainingen om steeds beter en beter te worden"
  Zelf blijft Celeste ook hard werken om beter te worden.
  "Mijn doel is om met Feyenoord Vrouwen in de Eredivisie voor vrouwen te gaan spelen" Ze hoopt ook een echte OranjeLeeuwin te worden.

  Mooi om te zien dat deze voetbalster met het zelfde plezier als bij Pelikaan, nu ook bij Feyenoord speelt.

  Celeste, super leuk dat je mee wilde werken. We wensen je heel veel succes, en nog meer plezier toe, en we blijven je zeker volgen.
  Niets is sterker dan dat ene woord .........

  Ed Voetee
  Coördinator Meidenvoetbal
  24/11/2018

 • Hoe is het nu met .... Chloë Bezemer

  Hoe is het nu met ......... Chloë Bezemer ??
  De 13 jarige Chloë is èèn van de eerste meiden die het blauw/zwarte Pelikaan shirt heeft ingeruild voor een shirt van een "BVO" (betaald voetbal organisatie)
  In het seizoen 2016/2017 wist ze met ZVV Pelikaan MO13-1 het kampioenschap binnen te halen, iets waar ze nog met gepaste trots op terug kijkt.  Haar voetbaltalent was toen ook al opgevallen bij diverse scouts. Na deelname aan een talentendag waar Chloë liet zien wat ze allemaal kon, waren er diverse clubs in haar geïnteresseerd. Kort daarna maakte Chloë de overstap van Pelikaan naar Ado den Haag en TopSportsWorldAcedemy.


  In het begin was de overstap heel zwaar. De manier van trainen, spelen is bij een profclub toch net iets anders dan bij een amateurvereniging.

  Op dat moment was Ado den Haag de enige BVO in de buurt met een goede jeugdopleiding voor meisjes. Inmiddels zijn daar ook in onze regio clubs wat actiever in geworden.
  Zo zijn o.a. FC Dordrecht, Feyenoord, en Excelsior gestart met meidenteams. De enige club uit dit rijtje die momenteel ook in de eredivisie voor vrouwen actief is, is Excelsior / Barendrecht.

  Ondanks het feit dat Chloë het ontzettend naar haar zin had bij eerder genoemde clubs, heeft ze aan het begin van dit seizoen de overstap gemaakt naar Excelsior JO14-2M Daar speelt ze wekelijks als rechts- of links half. Ze heeft gemerkt dat de trainingen ook hier weer zwaarder, intensiever en serieuzer zijn.

  Toch is ze blij met de "stappen" die ze heeft kunnen maken en bedankt daarvoor ook haar oude club, trainers en medespelers. "Mede dankzij jullie ben ik hier gekomen "
  Haar voetbaldroom is om ooit via de Eredivisie naar een buitenlandse club te vertrekken, en om te spelen bij de OranjeLeeuwinnen.
  Voor de meiden die dit ook willen geeft Chloë als tip dat je altijd hard moet blijven werken op de training en bij wedstrijden. Altijd gefocust blijven, en altijd willen presteren.

  Chloë, super bedankt dat je mee wilde werken aan "Hoe is het nu met " We blijven je zeker volgen. Heel veel succes en voetbalplezier.

  Ed Voetee
  Coördinator Meidenvoetbal
  17/11/2018

   

  Volgende week een nieuwe Hoe is het nu met, met ..... ???