• Hardinxveld 2 – pelikaan 2

De mooiste dag van de week was weer aangebroken, zoals trainer Bas altijd zegt. 2 februari 2019 de wedstrijd tegen Hardinxveld 2 stond op het programma. De wedstrijd werd gespeeld in Hardinxveld. Deze mannen hadden wij thuis al met 3-0 verslagen. Wat een makkie zou je denken. Dat viel even vies tegen.
    De opstelling was als volgt: Martin op goal, rechts RJ centraal Valeri en Tom links Vince, op het middenveld stonden Bram Nathan en Timo, voorin stonden rechts Dylan spits Ruben en links Fatih.
    Pelikaan 2 begon sterk aan de wedstrijd. Zo was Pelikaan 2 de gehele eerste helft in balbezit en kwam Hardinxveld niet aan te pas. Pelikaan kwam in de 9e minuut ook al op voorsprong door een geweldig “tikkie takka” aanval met Fatih, Timo, bram en Ruben in de hoofdrol. Het was allemaal één keer raken en Fatih werd vogeltje vrij voor de keeper gezet en hij ronde af in de korte hoek. Deze mannen speelde eveneens een voortreffelijke wedstrijd. De trainers dachten nu lekker achteruit te gaan zitten en wachten tot de 2e treffer zou vallen. Deze 2e treffer bleef echter uit, ondanks vele pogingen aan onze kant. De grootste kans van de eerste helft werd gemist door Timo. Na een bijzondere goede voorzet van Vince, dit was vrij opmerkelijk, want normaal blijven de goede voorzetten uit, volgens trainer Pruysen. Werd de bal tegen de keeper aan geschoten door Timo.
    Het enige weerstand wat Hardinxveld terug bood, was het gemene spel, door hier en daar spelers van Pelikaan na te schoppen. Hierdoor werd Valeri in de 30e minuut naar de kant gehaald. Hij kreeg een smerige beuk op zijn heup en kon niet meer verder voetballen. Stefan kwam erin.
    Pelikaan kon in de eerste helft niet de 2e maken en ging met 0-1 de rust in. In de rust werd Ruben gewisseld voor Remco. Ruben mocht vanwege terugkomen van een blessure maar 45 minuten spelen. Ruben kon goed meekomen met het niveau van Pelikaan 2. Wat ons betreft mag Ruben vaker meedoen.
    De tweede helft ging van start. De 2e helft verliep alleen helemaal anders dan de 1e helft. Pelikaan 2 stond nu lichtelijk onder druk. Pelikaan kwam niet goed onder deze druk vandaan. Er werd teveel de moeilijke oplossing gezocht en te gehaast gevoetbald.
    Hardinxveld speelde nog steeds heel fysiek. Er werd 2 keer gewisseld door Pelikaan. Nathan moest er geblesseerd vanaf, hiervoor kwam Menno in de plaats. Fatih moest eraf, omdat hij er helemaal doorheen zat, dit kon de scheids beamen. De scheids kwam de fysieke gesteldheid even melden bij de trainers. Voor Fatih kwam Sjoerd in de plaats. Sjoerd die zijn eerste competitie wedstrijd speelde van het seizoen. Sjoerd was het eerste half jaar van het seizoen op vrouwen jacht in Zweden.
    Vlak na deze wissels kreeg Hardinxveld een vrije trap rond de 16 meter, door een minder slimme overtreding. Martin mocht het muurtje neerzetten en de nummer 10 van Hardinxveld mocht trappen. Nummer 10 schoot de bal zo rond de muur van Martin heen. De stand was nu 1-1. Dit was even slikken voor Pelikaan die de 1e helft volledig domineerde. Pelikaan liet echter de koppies niet hangen en bikkelde verder. Pelikaan kwam weer iets meer aan voetballen toe. Er volgde een aanvallende corner. Bram trapte de bal enorm goed voor. Iedereen dacht Tom is mee naar voren het zal zijn eerste treffer van het seizoen worden, maar dit mocht niet zo zijn. Stefan Kolk liep er tegen aan en het was hangen. Pelikaan stond 1-2 voor. Dit was zwaar verdiend. Het was voor Pelikaan nu de taak om het achterin dicht te houden.
    Er werd nog één keer gewisseld, omdat Dylan met een vervelende hamstring blessure naar de kant moest. Karsten mocht plaats nemen centraal achterin als extra versterking.
    Pelikaan wist uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken. Al met al een wedstrijd om niet snel te vergeten, zoals elke wedstrijd. Trots op de mannen. Eigenlijk was de zaterdagavond veel leuker, maar daar weten we niet alles meer van. vriendelijke groet uw verslaggever.