• Gelijkspel voor Pelikaan 1 in de kwartfinale van de Voetbal Rijnmond Cup

Plaatsing voor de halve finale stond afgelopen dinsdag op het spel in de wedstrijd tegen Excelsior ’20 uit Schiedam. Pelikaan speelde met een heel jong team maar dat weerhield hen er niet van om furieus uit de startblokken te schieten. Er was net één minuut verstreken toen Vince van Nes Bram Kok in stelling bracht die hard en zuiver de 1-0 maakte. In minuut drie scoorde Jesper Nossent uit een voorzet van Mitchel Kroos. In de achtste minuut een ietwat vreemde situatie toen Jeffrey Nossent al dan niet bewust een hoge bal in het strafschopgebied plaatste en deze leek een prooi te worden voor de keeper. Maar daar dacht Mitchel Kroos anders over en was eerder bij de bal dan de Excelsior ’20 keeper en het was 3-0. Na twintig minuten balverlies op het middenveld bij Pelikaan en daardoor kreeg een Excelsior ’20 speler een vrije doorgang naar het doel van Pelikaan waar keeper Jeroen de Veij hem opwachtte. In het duel wat volgde zag de scheidsrechter een penalty en deze werd benut: 3-1.

In de tweede helft duurde het bijna een half uur voordat er weer een doelpunt viel. Het was de 3-2 van Excelsior ’20. Vier minuten later een uitstekende combinatie tussen Jeroen van Buren en Sjoerd Opschoor waarbij Jordy van Buren de voorzet gaf en Sjoerd Opschoor afrondde achter zijn standbeen langs. Met nog twaalf minuten te gaan en een 4-2 voorsprong leek er niets aan de hand. Maar niets was minder waar. De tegenstander uit Schiedam, een zondag tweedeklasser, wist in de resterende tijd nog twee keer te scoren met twee mooie doelpunten.

Maar er moest een winnaar komen. Geen verlenging maar wel een strafschoppenserie. Aangezien Pelikaan twee keer miste en Excelsior ’20 er vier achter elkaar inschoot gaan zij door naar de halve finale.

Pelikaan speelde een goede wedstrijd, kreeg voortdurend kansen om de score op te voeren maar liet de tegenstander telkens terugkomen met als gevolg een verloren strafschoppenserie. Maar een compliment voor dit jeugdige team voor de inzet en het vertoonde spel.

Dit waren de 12 speler die op het veld verschenen: Jeroen de Veij, Mitchel Kroos, Karsten Grob, Jeffrey Nossent, Vince van Nes, Nathan Silië, Bram Kok (59, Sjoerd Opschoor), Timo Nossent, Jordy van Buren, Jesper Nossent en Jermain Bebrout.