• Geflatteerde nederlaag Pelikaan 1 tegen Roda Boys Bommelerwaard

    Na 1 minuut spelen had Pelikaan al tegen een achterstand aan kunnen kijken toen een te zachte terugspeelbal nog net onschadelijk gemaakt kon worden door keeper Jeroen de Veij en ook in tweede instantie was hij de situatie meester. Nog net voor de 10 minuten waren verstreken kreeg Pelikaan de eerste mogelijkheid toen Jesper Nossent van de rand van de zestien uithaalde maar zijn schot werd een prooi voor de keeper uit Aalst. Ruim 5 minuten later mocht hij een vrije trap nemen maar ondanks dat deze goed was aangesneden ging de bal over de lat. De ploegen waren gewaagd aan elkaar en Roda Boys had nog geen uitgespeelde kans gehad maar bij de eerste de beste aanval was het raak. Een inspeelpass op de spits, deze hield de bal vast en Nils Loef die de bal inspeelde liep door, kreeg de bal op tijd terug en schoot raak alleen voor keeper Jeroen de Veij, 0-1. In dezelfde minuut bijna de 1-1 maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. Na ruim een half uur spelen een scherpe voorzet van een Roda Boys-aanvaller waarbij Thomas den Boer probeerde de bal met een sliding weg te werken maar hij raakte het leder helemaal verkeerd en zo verdween deze achter Jeroen de Veij en werd het 0-2. Drie minuten later was de wedstrijd beslist. Een counter werd goed uitgespeeld en de op rechts meegekomen Sjors Maas rondde fraai af, 0-3. Diezelfde Sjors Maas maakte er vlak voor rust met een laag en hard schot 0-4 van en zorgde ervoor dat Pelikaan met een grote kater de kleedkamer kon opzoeken.

    De tweede helft probeerde Pelikaan het wel maar het was tekenend dat het eerst kansje pas in de 73e minuut plaats vond. Mitchel Kroos werd de diepte ingestuurd maar aangekomen bij het strafschopgebied schoot hij te gehaast en verdween de bal naast het doel. Vijf minuten later de enige mogelijkheid van Roda Boys in de tweede helft maar het schot ging over. Pelikaan kreeg vlak voor tijd nog één kans om de score een dragelijker aanzien te geven, een voorzet van Leroy Verweij bleef een beetje hangen en daardoor kreeg Jelle Dekker een mogelijkheid om met een lob de uitgelopen keeper van Roda Boys te passeren maar hij raakte de bal nauwelijks en zo ging de kans verloren.

    Het was niet dat Pelikaan heel slecht speelde want zij hadden het meeste balbezit maar door slordigheden en teveel verkeerde passes deden ze er te weinig mee. Natuurlijk was het heel lastig spelen tegen een team wat zich zo massaal terugtrok en gokte op de counter. Er staat nergens dat je zo niet mag voetballen, Pelikaan doet dat zelf ook wel eens, maar een feit is dat Pelikaan daar op dit moment wel moeite mee heeft want het mist creativiteit om zo’n muur te slopen en vergeet daarbij de counter eruit te halen. Zoals de trainer van de tegenpartij zei, Pelikaan speelde enigszins naïef en daar heeft hij gelijk in.

    Dit was de opstelling: Jeroen de Veij, Leroy Verweij, Thomas den Boer, Mitchel Kroos, Jeffrey Nossent, Sjoerd Opschoor (46, Björn van Ingen), Nick de Veij (46, Jelle Dekker), Rowdy Nossent, Deveney Veld, Mohamed el Bannasri (69, Jesse de Raad) en Jesper Nossent.