• Felicitatie en bewondering voor team JO15-1

Allereerst welgemeende felicitaties van de Technische Commissie voor spelers en begeleiding van JO15-1 met het behaalde kampioenschap en de promotie naar de hoofdklasse !
    Na eerder in dit seizoen al een 4-tal wedstrijden van dit team te hebben gezien kan ik niet anders dan concluderen dat dit een bijzonder team is in velerlei opzichten.
    Het team heeft in de persoon van Rowdy Nossent een jonge en zeer enthousiaste hoofdtrainer die samen met zijn eveneens jonge assistent trainer Robin Verschoor, een groot compliment verdient voor de voetbaltechnische en tactische ontwikkeling van dit mooie team. Een mooi multi-cultureel team dat bestaat uit zeer individueel vaardige jeugdvoetballers die ook nog eens in staat zijn om als team het voetbalspel te spelen zoals het hoort. Altijd proberen te voetballen met een verzorgde opbouw, met oog voor de ruimte op het veld en soms met mooi combinatievoetbal. Opvallend is dat ondanks dat niet altijd alles lukt, de spelbedoeling wel voor ‘kenners” zichtbaar is en dat het team geen concessies daaraan doet. Met andere woorden geen ballen lukraak naar voren trappen, maar in de opbouw (blijven) voetballen. Om een dergelijk goed voetbal te kunnen spelen heb je goede jeugdtrainers nodig en vooral ook een aantal individueel vaardige spelers. Zonder te overdrijven kan ik op basis van een jarenlange ervaring als voormalig  jeugdtrainer en Technisch Jeugd coördinator zeggen dat dit team een aantal individuele  “pareltjes” heeft die ik, zeker in voor wat een bepaalde speler betreft, de afgelopen 20 jaar nog niet eerder bij onze club heb gezien. Een genot om naar te kijken. Ook een pluim naar de overige leden van de begeleiding omdat het “managen” van een dergelijke groep jeugdvoetballers bepaald niet gemakkelijk is. Kortom een waardig kampioensteam dat direct promoveert en dat is al weer enkele jaren geleden.

Namens de TC

R. Priester