• Eerste overwinning van p2 op het Pelidome!

ZVV Pelikaan – VV Papendrecht
    Aanwezig: 11:00
    Aanvang: 12:30

Afgelopen zaterdag betrad Papendrecht het Pelidome. Na de goede overwinning van vorige week op Kozakken Boys wilden we de goede lijn doorzetten en moesten er drie punten behaald worden op Papendrecht. Een belangrijke wedstrijd, omdat er bij een overwinning een gat geslagen kon worden met Papendrecht en andere concurrenten. Tijdens de bespreking haalde Timo Nossent naar voren dat we thuis nog geen overwinning behaald hadden en dit was een extra prikkel om goed aan de wedstrijd te beginnen.

Opstelling:
    Sjoerd de Groot, Timo Scheurwater (79e RJ Lanser), Stephan vd Kolk, Karsten Grob, Vince van Nes, Marcos Senesi (72e Nathan Silie), Menno Buckers, Timo Nossent, Jermain Bebrout, Dave Hensen, Bram Kok (69e Dylan de Boer).

Om 12:30 klonk het fluitsignaal en begon de bal te rollen. Wat we de afgelopen weken na lieten, was vroeg scoren, maar dit gebeurde ditmaal wel. In de 4e minuut lag de 1-0 in het netje. Na een goed lopende combinatie op het middenveld kon Vince doorstomen aan de linkerkant, waarbij hij een voorzet gaf op Dave, die met een goede loopactie voor zijn directe tegenstander kwam en met zijn linkerbeen de bal laag in het doel schoot. Helaas konden we dit goede begin niet doorzetten en werd de wedstrijd erg slordig. Papendrecht speelde constant de lange bal op hun spits die na een goede actie de bal op de buitenkant van de paal schoot. Dit was overigens een van de weinige speldenprikjes die Papendrecht uitdeelde in de eerste helft. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld, maar Pelikaan was te ongeduldig en te slordig, waardoor er weinig voetbal in zat en we konden met een aantal kleine kansen de rust op gaan zoeken bij een 1-0 stand.

Na rust werd het er helaas niet veel beter op. Het spel bleef erg slordig en er werd  niet gevoetbald, wat Pelikaan juist zo goed kan. Papendrecht ging het meer gooien op het fysieke spel en wij lieten ons daarin meetrekken. Na de inkomende Dylan en Nathan werd er beter gevoetbald en dat leidde tot een bevrijdende 2-0. Na een goede passeerbeweging van Jermain kon hij een steekbal geven op Dylan die, na een goede loopactie, de bal voor kon geven op de vrijstaande Dave die zo de bal in de 77e minuut opnieuw in het netje kon schieten. Papendrecht ging verder naar voren spelen, waardoor er voor de aanvallers van Pelikaan meer ruimte ontstond. Na een paar ongelukkige uitbraken die niet goed werden uitgespeeld, kon Jermain in de 87e minuut toch diep gestuurd worden. Jermain rondde deze kans koelbloedig af en zo kon de wedstrijd uitgespeeld worden naar een 3-0 overwinnig.

De eerste overwinnig thuis op het Pelidome is een feit!

Saludos,
    Marcos Senesi.