• Eerste driepunter voor P3! Pelikaan 3-Zwaluwe 2

Na de teleurstellende wedstrijd van dinsdag tegen Eboh 2 die met 2-3 verloren werd op het Pelidome en waar veel spelers een blessure hebben opgelopen stond er deze zaterdag de thuiswedstrijd tegen Zwaluwe 2 op het programma.
    Zwaluwe 2 de nummer 2 van de competitie die pas 1 keer had verloren, dus er lag een zware pot voor de boeg.

Trainer Ton was weer terug en vandaag begonnen we met de volgende 11 spelers.

Opstelling:

Jaron
               Ricardo-Sander-Wessel-Brandon
                          Yazz-Timo-Robin
                         Nick-Carsten-Luuk

Bank: Seth,Len,Ralph,Jelmer,Denley

Om 15:00 was het eerste fluitsignaal op een leeg Pelidome op de trouwe supporters van P2 na.
    In het begin nam Pelikaan het initiatief door de aanval een aantal keer te zoeken en op te bouwen.
    Zwaluwe 2 met hun ervaring en slimme spelers hielden het goed dicht achterin en kwamen een paar keer naar voren door de lange bal op de slimme spits te spelen die ze goed doorkopte op de buitenspelers.
    Hierna werd Pelikaan wat slordiger aan de bal en Zwaluwe kwam er ook niet uit omdat Pelikaan achterin goed compact aan het verdedigen was. Aan het einde van de eerste helft werd Pelikaan weer iets gevaarlijker toen Carsten Bakker de bal teruglegde op Luuk die kon uithalen maar de keeper redde. Verder kreeg Pelikaan nog een aantal corners en had Luuk nog een kans toen die buitenom ging en met links uithaalde.

In de rust geen wissels maar wel het advies van Ton om zuinig aan de bal te zijn en de aanval op te zoeken want dit was een wedstrijd die niet verloren mocht worden.

In de 55ste minuut werd er een aanval opgezet en Timo Scheurwater kreeg de bal waarna die een mooie crossbal gaf op Carsten die hem aannam en rustig afrondde, 1-0!

In de 60ste minuut de 1ste 2 wissels:
    Nick - Jelmer, Luuk - Seth

Pelikaan bleef goed compact staan en in de 70ste minuut kreeg Yazz nog een grote kans op de 2-0, helaas redde de keeper.

Hierna de wissel: Ricardo-Len

Zwaluwe begon steeds meer te drukken maar dit leverde geen hele grote kansen op maar wel steeds meer ruimte voor Pelikaan.
    Hierna nog de laatste wissel: Timo-Ralph

In de laatste minuut gaf Zwaluwe een voorzet die weggewerkt kon worden en Carsten werd diepgestuurd alleen de bal was helaas net iets te hard, hierna bleef Seth doorjagen op de keeper en met een sliding pakte die de bal af waarna die kon inschieten in leeg goal en hierdoor kwam de 2-0 op het scorebord, dit werd uitbundig gevierd met de supporters van P2 achter de goal bij de kantine. Complimenten ook voor de boys van P2 die meededen en een uitstekende wedstrijd gespeeld hebben.

Na het fluitsignaal was de vreugde er voor eindelijk de eerste 3 punten van het seizoen waarbij Pelikaan gelijk van de laatste plek afkomt. Volgende week weer strijden voor de volgende 3 punten uit bij de Meeuwen in Zoutelande.