• Eerste driepunter is binnen voor Pelikaan 1

De kop is er af en de eerste klap is een daalder waard. Dat eerste is van toepassing op de competitie die weer is begonnen en het tweede op de eerste drie punten die gehaald zijn. En vooral dat laatste feit was vooraf niet zo’n vanzelfsprekendheid. De voorbereiding verliep allesbehalve soepel met matige resultaten in de vriendschappelijke- en bekerwedstrijden en veel blessuregevallen. Ook speelden er vier debutanten mee in vergelijking met vorig seizoen. Maar het team stond er wel in de openingswedstrijd tegen het vorig seizoen gedegradeerde GJS uit Dalem.

Pelikaan was veel sterker en soms dreigend, GJS stelde er weinig tegenover. In de 22e minuut was pas het eerste schot op doel en het was niet vreemd dat het van de voet van een Peli kwam. Mitchel Kroos zijn poging ging naast. Na bijna een half uur spelen de eerste en enige kans van GJS in de eerste helft. En dat kwam ook nog door een overtreding van de nummer 10 van GJS, Ruud Bos, die een duw in de rug gaf van Thomas den Boer waardoor hij alleen voor keeper Jeroen de Veij verscheen. Zijn lob over de keeper heen ging net naast. De eerste echte grote kans van Pelikaan kwam in de 37e minuut. Een pass van Rowdy Nossent op Mohamed el Bannasri bracht hem schuin voor de (40-jarige!) keeper van GJS en die kon de inzet tegenhouden. Maar vier minuten later was het toch raak. Een voorzet van Leroy Verwey kwam precies terecht bij diezelfde Mohamed el Bannasri die de bal op zijn gemak kon controleren, draaien en de keeper passeren met een bekeken schot, de verdiende 1-0. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde, een sterker Pelikaan. De 2-0 kon niet lang uitblijven en viel na tien minuten. Een voorzet van Jeffrey Nossent werd onderweg door een GJS-speler aangeraakt en daardoor kwam de bal terecht bij de vrijstaande Deveney Veld die de bal beheerst over de keeper van GJS kopte en dat was 2-0. Toen kwam er een periode dat GJS wat sterker werd en dat resulteerde na een kwartier spelen in een kansje maar het schot ging over en langs de kruising. Na een half uur spelen en snelle uitval van Pelikaan. Björn van Ingen ging er op rechts vandoor, speelde de bal in de voeten van de in het centrum lopende Ruben de Raad maar het maximale resultaat was een corner. Uit die corner ging de aanval door. De bal kwam terecht bij Ruben de Raad die doorspeelde naar de op de 16-meter vrijstaande Jesper Nossent. Wat toen volgde was het hoogtepunt van deze wedstrijd. Hij lobde de bal weer-ga-loos over de GJS-keeper heen en via de onderkant van de lat plofte de bal in het net. Een geweldig doelpunt en de 3-0. Omdat er nadien niets meer gebeurde was dit ook de eindstand.

Een meer dan terechte overwinning en goed voor het zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden. Alle debutanten zijn al genoemd, Leroy Verwey, Björn van Ingen (heeft jaren geleden ook al voor Pelikaan gespeeld), Deveney Veld en Mohamed el Bannasri. Maar ook de ingevallen Yorik van Deelen maakte zijn debuut na een lange blessure. Volgende week een uitwedstrijd tegen Tricht dat door een 1-6 overwinning nu bovenaan staat.

Dit waren de spelers die de eerste competitiewedstrijd speelden: Jeroen de Veij, Thomas den Boer, Leroy Verwey (74, Yorik van Deelen), Jeffrey Nossent, Karsten Grob, Mitchel Kroos, Rowdy Nossent, Björn van Ingen, Ruben de Raad, Deveney Veld (65, Jesper Nossent) en Mohamed el Bannasri (69, Jermain Bebrout).