• Een vliegende start voor P3!

Pelikaan 3 – De Meeuwen 2 3 - 0

Na een lange en rommelige voorbereiding, waarin Pelikaan soms met 25 spelers op het trainingsveld stond en met 22 man naar oefenwedstrijden ging, werden de afgelopen week de laatste knopen doorgehakt door de technische staf. Uiteindelijk zijn er 18 woest aantrekkelijke spelers op de foto gezet, zodat de oplage van de Pelikaan Presentatiegids vermoedelijk verdubbeld gaat worden. Daar komt ook nog eens bij dat de selectie in het nieuw is gestoken, waardoor niets een goede competitiestart nog in de weg kon staan.

Na een aantal intensieve trainingsweken, konden de manschappen van Ton en Cor hun borst nat maken voor een pittige competitiekraker tegen de Meeuwen uit Zoutelande. Zij stuurden de volgende namen het veld in om de punten op het Pelidome te houden:
    Doel: Patrick
    Verdediging: Denley, Brandon, Edwin, JC
    Middenveld: Jeroen, Seth, Sibba
    Aanval: Joel, Daan, Bora
    Wissels: Dennis, Versteegh, Stan, Kevin en Otto

Met zomerse temperaturen en publiek in overvloed langs de lijn werd de aftrap genomen door de Meeuwen. Het leek erop dat de gasten uit Zeeland nog wat loom van de busreis waren, want Pelikaan maakte het spel in de beginfase. Echter wisten zij dit nog niet om te zetten in uitgespeelde kansen. Seth was een aantal keer gevaarlijk met afstandsschoten, deze werden niet door de keeper, maar door de ballenvanger gered (op trainingsdagen belandden ze nog wel eens in de sloot). De Meeuwen wisten vanuit de omschakeling een aantal keer gevaarlijk te worden. Edwin en Brandon wisten de gaatjes dicht te lopen, waar Patrick ook een belangrijke redding wist te verrichten bij een één-op-één kans.
    Na twintig minuten spelen trapte Bora een corner strak richting tweede paal. Eerder kopte Denley een soortgelijk getrapte corner over, maar bij deze afgemeten voorzet wist onze bebaarde back de bal over de keeper te koppen. 1 – 0 !
    Pelikaan werd sterker en de Meeuwen hadden moeite om deze mentale tik te verwerken en om te zetten in goed spel. Jeroen Vat, de controleur op het middenveld, wist met een aardige dribbel steeds dichter bij de 16 te komen en haalde uit. Een poeier die via de binnenkant van de paal uit het doel schoot. Door de dreiging van Pelikaan ging iedereen naar voren, waardoor de doelmond van de Meeuwen op een trechter leek. Dit resulteerde niet meer in uitgespeelde kansen voor de rust. In de 25e minuut moest keeper Patrick met een blessure het veld verlaten, waardoor er noodgedwongen een speler onder de lat moest. Denley, die zijn doelpunt al gemaakt had, trok zonder blikken of blozen de keepershandschoenen aan. De look-a-like van Alisson Becker was geboren! Otto kwam in het veld voor Patrick.

Ruststand 1 – 0

Na lang wachten op de scheids tijdens de rust, besloten de spelers zelf het veld weer te betreden. Wat bleek nu? De scheidsrechter was gedoucht en besloot te stoppen met fluiten door een blessuregeval. Na een diepgaande discussie tussen de staf van beiden partijen en het bestuur van Pelikaan werd er een andere scheids opgeroepen, die de wedstrijd keurig en onpartijdig heeft uitgefloten. Na ruim veertig minuten rust kon de tweede helft dan eindelijk beginnen! Deze lange rust had de Peli’s geen goed gedaan en de Meeuwen waren gebrand op een andere tweede helft. Een aantal gevaarlijke dode spelmomenten van de Meeuwen zorgden bijna voor de gelijkmaker. Echter wist Denley Alisson zijn doel schoon te houden. Het spel van de Peli’s werd slordiger en zorgde ervoor dat de Meeuwen beter in hun spel kwamen.

Wissels:
    60e min Versteegh voor JC
    65e min Stan voor Joel
    70e min Dennis voor Sebas
    80e min Kevin voor Edwin

Pelikaan kwam langzamerhand weer beter in het spel van de eerste helft en er kwam steeds meer ruimte achter de laatste linie van de Meeuwen. Na een aantal kansen, wist Seth met een splijtende pass door de as van de verdediging Daan te bereiken. Die gebruikte R1-rondje (om in FIFA-termen te praten) om de bal in de rechterkruising te plaatsen. 2 – 0 ! Stan die enorm gedreven inviel, zwierf over het veld en wist met een slimme loopactie en een feilloos gegeven pass door Otto alleen voor de keeper te komen. Met een Zeeuwse verdediger in zijn nek wist hij koelbloedig de wedstrijd in het slot te schieten. 3 -0 ! Ton die bijna te laat kwam voor zijn surpriseparty had op dat moment genoeg gezien en heeft voor het einde van de 2e (en dus ook de 3e!) helft het Pelidome verlaten.

De eerste drie punten, de nul is behouden en een mentale opsteker zijn binnen voor de manschappen van Ton & Cor. Het driepunten pils heeft heerlijk gesmaakt. Volgende week staat de Alblas uit op het programma. Weer scherp trainen, zodat we deze vliegende start een vervolg kunnen geven!

Uw reporter