• Een pijnlijk verlies voor Pelikaan 3

  Een pijnlijk verlies voor Pelikaan 3
  Pelikaan 3 - VVGZ 2
  Locatie: Pelidome

  Zaterdag 13 november 2021

  Na het uitvallen van de wedstrijd tegen Terneuzense Boys 2 van vorige week stond er vandaag een bekerwedstrijd op het programma voor de boys van P3. De vorige ronde waren de mannen uitgeloot dus kwamen zonder slag of stoot aan bij de 2e ronde van de knock-outs. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden aangezien de Zwijndrechtse derby twee weken eerder werd verloren door de mannen van VVGZ 2, tegen het tweede van Pelikaan weliswaar. Alles wees erop dat ‘de vogels’ alles op alles zouden gaan zetten om deze pot er wél uit te slepen.
  Om 15:00 klonk het startsignaal en P3 begon met de volgende 11;
  Martin van Yren, Erwin van Wolferen, Sander ten Hove, Jesse Hooimeijer, Mohammed El Hajouti, Seth Simons, Len van der Hof (C), Robin den Boer,Yazz Poppeliers, Ralph de Muijnck en Jens van Baaren.

  Wissels:
  Seth-> Gio
  Ralph-> Nick
  Len-> Luuk

  Het plan van P3 was om afwachtend te voetballen en het zo VVGZ moeilijk te maken erdoorheen te spelen.

  De wedstrijd begon en direct bleek dat het voor beide partijen een zware pot ging worden, VVGZ, dat veel de bal had, kwam simpelweg niet door het goed verdedigende P3 heen, en bleek zelf erg slordig te zijn achterin. Hiermee kwam P3 er een aantal keer goed uit met Jens zijn snelheid. Relatief vroeg in de eerste helft rende Jens nogmaals door de verdediging heen, met dank aan een goede steekbal van achteruit, maar voor hij kon schieten werd hij getackeld. Penalty!
  Robin den Boer achter de bal, penalty links onderin, maar de keeper voorkomt het doelpunt…
  Scheidsrechter wijst nogmaals naar de stip, door te vroeg inlopen van de spelers van VVGZ mocht de penalty opnieuw genomen worden. Met een strak schot door het midden benutte Robin deze penalty wel! 1-0 voor de peli’s.
  Verder gebeurde er in de eerste helft niet veel bijzonders.
  Na de rust kwam er weinig van beide ploegen terecht het voetbal kwam nergens tot aan de 16 en de bal ging op die manier over en weer. Rond de 65ste minuut kwam na een doorgekopte corner de bal terug de 16 in en werd zo de kruising in gewerkt door een vvgz’er…
  1-1.
  77ste minuut: Nick, loopt door op de laatste man van VVGZ, de bal stuitert op, hij probeert hem weg te raken maar raakt Nick in het gezicht met de voet, Penalty! Opnieuw Robin den Boer achter de bal; jammer genoeg is het enige dat de bal raakt het hek links van de goal.
  1-1 na ongeveer 10 minuten extra tijd. Penalty’s.
  0-1 VVGZ
  1-1 Pelikaan Jesse
  1-2 VVGZ 
  De keeper van de vogels weet de slecht ingeschoten penalty van Jens te stoppen.
  1-3 VVGZ
  2-3 Pelikaan Mo
  2-4 VVGZ
  3-4 Pelikaan Nick
  3-5 VVGZ

  Pelikaan 3 verliest met 3-5 in strafschoppen van VVGZ 2