• Leermoment voor P3

Zaterdag 5 oktober stond de eerste verre uitwedstrijd in Zeeland op de planning. Arnemuiden 2 - Pelikaan 3. Beide ploegen waren gedreven om een resultaat te halen.

Opstelling Pelikaan (1433): Denley, Brandon, Robin, Sebas, Victor, Jeroen, Seth, Sibba, Joël, Stan, Jens.

Wissels: Daan, JC, Edwin, Otto, Bora.

De wedstrijd begon met een aantal kleine kansen voor Arnemuiden die gevaarlijk waren door de sterke spelers en vooral de sterke spits die moeilijk van de bal te houden was. Pelikaan had moeite om de vrije man te vinden en bleef onder de druk van Arnemuiden voetballen wat leidde tot de 1-0. Na een gevaarlijke aanval die ingeleid werd door de sterke spits wist Arnemuiden op doel te vuren. Denley die met zijn voeten de bal in eerste instantie nog wist tegen te houden kon niet meer ingrijpen toen Arnemuiden de bal vanuit de rebound binnen wist te schieten. Pelikaan probeerde zich te revancheren, maar Arnemuiden bleef Pelikaan onder druk zetten wat zorgde voor nog meer kansen. Arnemuiden die veel de lange bal speelde, kreeg drie 1 op 1 kansen waarvan er twee op de lat gingen en een goed gepakt werd door Denley. Daan werd in de ploeg gebracht voor Joël en zorgde meteen voor gevaar met een kopbal vlak voor rust die gepakt werd door de keeper.

Pelikaan wisselde aan het begin van de 2e helft en in de loop van de 2e helft JC, Otto, Bora en Edwin erin om de wedstrijd om te draaien. Pelikaan liet zien dat ze niet zomaar naar Zeeland waren gekomen en gaf wat meer druk. Dit zorgde voor enkele kleine kansen. Arnemuiden bleef dezelfde tactiek aanhouden door de bal gewoon naar voren te schieten in de hoop dat de sterke spits de bal zal vasthouden. De spits bleef voor gevaar zorgen en na nog een aantal kansen van Pelikaan wist hij na een diepe bal de 2-0 binnen te schieten. Pelikaan bleef ervoor gaan, maar het zat er niet in. Pelikaan kreeg nog twee enorme kansen door goed uitgespeelde aanvallen maar de bal wilde er maar niet in. Verder waren er nog een aantal kleine momenten, maar beide ploegen werden niet meer ècht gevaarlijk.

Eindstand 2-0.

Kortom een leermoment voor Pelikaan en op naar de 3 punten volgende week tegen Groote Lindt.

Uw reporter.