• EBOH JO13-1 VS Pelikaan JO13-2

Op zaterdag 11 september moesten we om 8:00u verzamelen bij Pelikaan en vrij snel daarna vertrokken we met een aantal auto’s naar EBOH in Dordrecht. Gelukkig was iedereen op tijd en was er niemand afgemeld. Daar aangekomen, gingen we eerst de sleutel van de kleedkamer halen, waarna we ons om gingen kleden. De helft van de groep moest nog snel even naar de wc, voordat de trainers gingen vertellen wat er van ons werd verwacht en wat onze posities waren. Daarna gingen we naar het veld voor de warming-up. Vlak voor de wedstrijd vertelden de trainers dat we zonder grensrechters zouden spelen. Een of ander experiment van de KNVB ofzo… Toen het 9 uur was begonnen we met de wedstrijd.

De tegenstander nam de aftrap en we zetten gelijk vol druk. Er werd goed gevoetbald met elkaar en de tegenstander kwam bijna niet op onze helft. In het eerste kwartier kregen we meerdere kansen met als resultaat dat Jesse in de 22e minuut de eerste goal maakte uit een corner van mij. EBOH kreeg in de 1e helft maar 1 kansje door een misverstandje tussen onze keeper en de verdediging. Net voor de rust scoorde Kris de 0-2 uit de rebound. De keeper kon een schot van mij alleen maar tegenhouden en niet klemmen, waarna Kris hem erin kon schieten.

Toen was het rust en gingen we naar de kleedkamer om even uit te rusten en wat te drinken. De trainers hebben nog kort wat dingen besproken, maar eigenlijk ging het erg goed. Gewoon zo blijven voetballen, dan komen er vanzelf meer goals.

In de tweede helft begonnen we weer fanatiek met jagen. We hebben erg veel kansen gehad op meer doelpunten, maar de keeper stond vaak in de weg. In de 50e minuut kopte Tygo met zijn mooie kuif de bal uit een corner van Jayden vd H in de kruising. Echt een mooi doelpunt! Daarna hebben we de wedstrijd afgemaakt en was de eindstand 0-3.

We staan nu tweede op de ranglijst, omdat De Alblas met 1-10 heeft gewonnen van Rijsoord. De Alblas komt volgende week op bezoek op het Pelidome.

Lohran