• Cruyff Football start professionele voetbalschool met open inschrijving bij Pelikaan

  Op  1 oktober aanstaande start Cruyff Football het Cruyff Football Training Program. Op iedere zondag en woensdagmiddag wordt gedurende een 10-tal weken aan voetballende jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot 12 jaar een voetbalcursus aangeboden onder leiding van ex-Ajax jeugdtrainer Michel Hordijk. De trainingen vinden plaats op de accommodatie van Pelikaan.  

  Michel Hordijk was o.a. samen met Wim Jonk en Ruben Jongkind tussen juli 2011 en december 2015 bezig het ‘’Plan Cruijff’’ te implementeren in de beroemde Ajax opleiding, waarbij Hordijk verantwoordelijk was voor de vertaling van de Cruijffiaanse opleidingsvisie naar de praktijk van de onderbouw (6 t/m 12 jaar). Daarnaast was hij ook techniektrainer bij de Amsterdamse club.

  Thans is Michel werkzaam namens Cruyff Football, de voetbalinhoudelijke tak van ‘The World of Cruyff’ (waaronder o.a. ook de Foundation valt). Enige maanden voor zijn overlijden heeft Johan Cruijff aan oud-international en ex-hoofd opleiding van Ajax Wim Jonk gevraagd om samen met zijn team zijn voetbalvisie te bewaken, door te ontwikkelen en te verspreiden over de wereld. Deze eervolle en verantwoordelijke opdracht bracht Michel en zijn collega’s van Cruyff Football al in landen als Japan, China, de V.S., Engeland, Spanje, Portugal en België. Ook in Nederland ontwikkelt Cruyff Football steeds nieuwe initiatieven om de Cruijffiaanse voetbalvisie levend te houden. Met het Cruyff Football Training Program wordt nu de kans gegeven aan spelers van 6 t/m 12 jaar om op een zeer directe manier te trainen volgens de methode van Cruyfffootball by Team Jonk.    

  Zie ook de website  http://cruyfffootball.com/nl/michel-hordijk/

  Michel Hordijk startte 14 jaar geleden bij onze club als techniektrainer, met de beroemde Coerver-methode als leidraad en waarbij de individuele techniek van jeugdspelers centraal stond. Na zichzelf daarin te hebben door ontwikkeld werd hij door NAC Breda als professionele techniektrainer aangesteld. Daaropvolgend was hij als zodanig ook enkele jaren werkzaam bij o.a. FC Utrecht en CSKA Moskou. Vervolgens kwam de overstap naar de jeugdopleiding van AJAX. Michel is tevens auteur van diverse artikelen die zijn verschenen in voetbalvakbladen, waarin hij verschillende aspecten van (techniek)training volgens de Cruyff- en Coerver-filosofie heeft belicht.

  Trainingsinhoud

  • Individueel opleiden is een belangrijk speerpunt binnen de opleidingsfilosofie van Cruyff Football. In het Cruyff Footbal-concept betekent dit, dat iedere speler een individueel plan heeft. Vanuit dat plan heeft iedere speler/speelster zijn of haar eigen focuspunten binnen de trainingen.
  • Techniek is de basis, dus daarop ligt voor deze leeftijdscategorie de nadruk. Daaraan gekoppeld is de ontwikkeling van het spelinzicht, dat voornamelijk vanuit de Cruijffiaanse spelprincipes wordt getraind, en dat ook de ontwikkeling van creativiteit bevordert.
  • Binnen de techniek zijn het baas worden over de bal, het domineren van de 1:1 situatie en het passeren van een of meer tegenstanders belangrijke topics. Daarnaast komen ook het aannemen van de bal, het passen, het scoren en het (technisch) verdedigen ruim aan bod. Al deze kwaliteiten worden in verschillende vormen van weerstand en context getraind.

  Trainingsdata / tijdstippen  - inschrijving en kosten

  • Er wordt getraind op de woensdagmiddag tussen 13.00-17.30  en de zondag  tussen 09.00 en 17.00.
  • 10 trainingen per serie (dus 10 op woensdag en 10 op zondag).
  • Data zondag: 1 okt, 8 okt,  22 okt, 29 okt, 5 nov, 12 nov, 19 nov, 26 nov, 3 dec, 10 dec.
  • Time-slots zondag: 9.30-10.45, 11.00-12.15, 12.30-13.45, 14.00-15.15, 15.30-16.45
  • Data woensdag: 4 okt, 11 okt, 25 okt, 1 nov, 8 nov, 15 nov, 22 nov, 29 nov, 6 dec, 13 dec.
  • Time-slots woensdag: 13.00-14.15, 14.30-15.45, 16.00-17.15.
  • Prijs p.p: € 140.  Ieder broertje of zusje betaalt de helft (€70).
  • Leeftijd jeugdspeler/speelsters: 6 t/m 12 jaar.
  • Inschrijving mogelijk voor iedereen in deze leeftijdsgroep, dus ook voor niet-Pelikaan leden.
  • Maximaal groepsaantal: 14 spelers.
  • Groepen worden samengesteld op basis van leeftijd en ontwikkelfase.
  • Inschrijven kan via email op het emailadres mehordijk@hotmail.com

   
  Bij inschrijving vermelden:

  • Naam, geboortedatum, club + team, adres, telefoonnummer en emailadres.
  • De voorkeur dag (zondag of woensdag).

  Aanbod  jeugdtrainers jeugdafdeling ZVV Pelikaan
  Jeugdafdeling en Technische Commissie zijn van mening zijn dat deze unieke professionele voetbaltraining ook het niveau van onze eigen jeugdtrainers verder omhoog kan brengen.

  Daarom wordt de mogelijkheid geboden aan iedere jeugdtrainer om tijdens één of meerdere trainingssessies, als assistent van Michel Hordijk te gaan fungeren.

  Hiervoor kan men zich via email opgave van gewenste datum en trainingsuur bij Mark Kuiters aanmelden op emailadres mark.kuiters@hotmail.nl.

  Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal al dan niet op toerbeurt deze mogelijkheid worden geboden en kan men naar keuze als zodanig gaan fungeren gedurende een trainingsuur, dag of dagdeel. Omwille van het goed overdragen van de trainingsstof zal Michel met maximaal 2 assistenten per trainingssessie werkzaam zijn.

  Daarnaast zal er op een nader te bepalen datum een Cruyff Football workshop worden gegeven door Michel, waarvoor alle Pelikaan (jeugd)trainers zullen worden uitgenodigd.

  Sponsoring
  De mogelijkheid tot het volgen van het Cruyff Football Training Program bij een amateurclub onder leiding van een professionele jeugdvoetbaltrainer die werkzaam is geweest bij o.a. AJAX, is vrijwel uniek in Nederland. Als club hopen wij ook dat Pelikaan jeugdspelers deze opleiding in groten getale kunnen gaan volgen. Omdat er ook ouders van Pelikaan kinderen zullen zijn die niet in staat zijn om een bedrag van 14 euro per training te betalen, hopen wij op de medewerking van sponsoren om zo veel mogelijk `Pelikaantjes` deze unieke opleiding aan te kunnen bieden.

  Namens de jeugdafdeling,                                       Namens de Technische Commissie ,                       
  Wim en Mark Kuiters                                               Rinus Priester