• Corona protocol

Op vrijdag 12 november 2021 was er opnieuw een persconferentie door Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Helaas was het weer slecht nieuws: Elke dag komen er veel te veel besmettingen bij. Ook moeten elke dag meer mensen naar het ziekenhuis. Daarom hebben ze nieuwe maatregelen afgekondigd, die de kans op besmettingen moeten verkleinen.

Deze maatregelen zijn zaterdag 13 november om 18:00 uur ingegaan.

Iedereen mag gelukkig binnen en buiten blijven sporten. Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen dus blijven voetballen, dit verandert niet. Dit geldt voor wedstrijden en trainingen. Dat is belangrijk, want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand.

De regels in het algemeen

• Publiek is helaas niet meer welkom op het sportpark.
    • Toegang tot het sportpark wordt alleen verleend aan sporters en alle personen, die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden en trainingen, zoals scheidsrechters, trainers, leiders, onderhoudsprofessionals en vrijwilligers van onze club.
    • Voor Junioren (JO19 / MO19 tot en met JO13 / MO13 teams, 11x11) mogen van de ons bezoekende teams maximaal 3 trainers / leiders en maximaal 5 noodzakelijke rij-ouders (incl. grensrechter) ons sportpark op.
    • Voor de Pupillen (JO11 tot aan de JO7 teams, 7x7 / 6x6 /4x4) mogen van de ons bezoekende teams maximaal 3 trainers / leiders en maximaal 3 noodzakelijke rij-ouders ons sportpark op.
    • Van de thuisspelende teams zijn maximaal 3 trainers / leiders (incl. grensrechter) op ons sportpark toegestaan.
    • Een coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht voor alle sporters vanaf 18 jaar, die gebruik maken van faciliteiten binnen op sportlocaties, zoals kleedkamers, toiletten, bestuurskamer en de kantine. Indien je niet in het bezit bent van een CTB moet je thuis omkleden en thuis douchen. Betreden van de accomodatie kan dus alleen indien CTB getoond kan worden.
    • Vrijwilligers van onze club en trainers, coaches en leiders, die op dat moment een noodzakelijke functie hebben, hoeven geen CTB te tonen bij toegang tot kleedkamers en toiletten.
    • Het CTB wordt actief gecontroleerd aan de deur.
    • 1,5 meter afstand houden is niet verplicht tijdens het spelen van wedstrijden en trainingen.
    • Houd je verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Sportkantine

De kantine is alleen toegankelijk voor sporters, scheidsrechters, trainers, leiders en chauffeurs van teams die hun CTB kunnen tonen. Voor eet- en drinkgelegenheden bij sportaccommodaties geldt dat een CTB voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht is. Dit geldt ook voor het terras. Wil je je consumptie in de kantine nuttigen. Geen probleem maar je moet dan wel gaan zitten.

De kantine sluit uiterlijk om 20.00 uur.

Samengevat
    Publiek bij trainingen en wedstrijden is niet toegestaan. Kom je niet sporten, ben je niet een ingehuurde professional en heb je als vrijwilliger van onze club op dat moment geen dienst? Dan mag je helaas het sportpark niet betreden.

Kom je sporten en ben je 18 jaar of ouder dan moet je je CTB tonen indien je toegang wenst tot de accomodatie, zoals kleedkamers, toiletten, bestuurskamer en de kantine. Degene die geen CTB bewijs kunnen tonen mogen wel sporten maar moeten zich thuis omkleden en thuis douchen. De trainers en leiders worden verzocht hierop toe te zien.

Ouders die hun kinderen naar de trainingen brengen en/of halen dienen buiten de poort te blijven. De trainers en leiders worden verzocht hierop toe te zien.

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 4 december.

We zijn opgelucht dat alle wedstrijden en trainingen door kunnen gaan maar we realiseren ons dat dit wederom een grote tegenvaller is. We rekenen  op jullie begrip en medewerking. Samen houden we de club gezond en het corona virus buiten de deur!