• GROTE CLUBACTIE 2019

Zaterdag 14 september begint de Grote Clubactie weer!
    Wat is de Grote Clubactie?
    De Grote Clubactie is een loterij die is verzonnen voor sportverenigingen. Deze hebben vaak alleen de contributie als inkomsten en kunnen daarmee de belangrijke dingen betalen, zoals bijvoorbeeld de huur van de velden. De Grote Clubactie organiseert de loterij. De sportverenigingen kopen de loten voor €0,60 en verkopen die aan de deur voor €3,-. Het verschil mag de vereniging houden.

Wat gebeurt er met het geld?
    De opbrengst van deze actie zal volledig ten goede komen aan de jeugdafdeling van Zvv Pelikaan. De opbrengst van de Grote Clubactie is voor Pelikaan een zeer welkome mogelijkheid om voetbal gerelateerde zaken voor de jeugd te kunnen realiseren. Hierbij valt b.v. te denken aan het organiseren van clinics, het opleiden van trainers, het aanschaffen van materialen etc. De opbrengst van de afgelopen 2 jaar gaan we gebruiken om een voetbalkooi te installeren, hiervoor hebben we inmiddels al een akkoord van de ledenvergadering. De best mogelijke aanbieding is getekend en de vergunningsaanvraag is de deur uit.

Wat moet je ervoor doen?
    Je neemt een verkoopboekje mee en vraagt aan je vader, moeder, opa, oma, de rest van de familie en buren of ze een lot willen kopen. In de buurt kun je langs de deuren gaan om nog meer loten te verkopen. Of wat dacht je van het verkopen van loten tijdens een wedstrijd van het eerste?

In het boekje moeten: naam, adres en bankgegevens ingevuld worden en het aantal loten. Als iemand 1 of meer loten gekocht heeft, krijgt hij of zij een sticker voor bij de voordeur. Als je klaar bent met verkopen, lever je het boekje in. Iedereen die een lot gekocht heeft krijgt zijn/haar lotnummer(s) via het bankafschrift.

Waarom wil je veel loten verkopen?

Als je veel loten verkoopt kunnen we mooie dingen doen voor de club! En niet alleen dat… Je houdt er zelf ook nog iets aan over! Dit jaar is het een klein beetje anders dan de afgelopen jaren. Verkoop je veel loten zul je meer worden beloond. De opbrengst voor jezelf ziet er als volgt uit:

1 tot 10 loten = 10 cent per verkocht lot
    11 tot 25 loten = 25 cent per lot
    25 loten of meer verkocht? Je verdient dan 50 cent per lot.

Zo verdien je met de Grote Clubactie ook mooi wat extra zakgeld.

Zodra de verkoopboekjes binnen zijn worden deze uitgedeeld op de trainingsavonden aan de leiders en trainers. De verkoop begint op zaterdag 15 september.
    Groetjes de Activiteiten commissie

Welke loten verkoop je?
    Er zijn twee soorten loten die verkocht kunnen worden. Er is een lot van € 3,- en een Superlot van € 150,-. Hieronder leggen we uit hoe je deze loten kunt verkopen.

Lot van € 3,-    Dit lot kan op 3 manieren worden verkocht.

1. Verkoopboekje
    Met het verkoopboekje gaan verkopers langs bij familie, vrienden en buurtbewoners. Via dit verkoopboekje geven kopers voor de aankoop van hun lot(en) een eenmalige machtiging af. De machtiging wordt afgegeven door deze handmatig in te vullen in het boekje. Met name verenigingen die veel jeugdleden hebben, maken gebruik van deze verkoopmethode.

Voordelen
    Kinderen hoeven niet met geld over straat
    De verkopers hoeven maar één keer langs de deur

2. Superlot van € 150,-
    Deze methode leent zich goed voor oudere jeugdleden, volwassen leden en leden uit de sponsorcommissie (die een affiniteit met verkoop hebben).
    Een Superlot, bestaande uit 50 loten van € 3,-, is uitermate geschikt om te verkopen aan sponsors en lokale bedrijven. Daarnaast is gebleken dat Superloten ook veel worden verkocht aan seniorenteams binnen de vereniging. Een Superlot is een mooie vorm van mini-sponsoring waarbij de koper, na het afgeven van een eenmalige machtiging, 50 lotnummers op zijn bankafschrift ontvangt. De vereniging geeft de koper van het Superlot ook een symbolisch fysiek lot.De incassering wordt uitgevoerd door de Grote Clubactie, waarna de vereniging hier 80% van ontvangt (€ 120,-). Indien de koper graag 50 papieren loten ontvangt om deze bijvoorbeeld te verdelen onder zijn klanten of vrienden, kan dit aangegeven worden op het aankoopformulier.

3. Online
    Iedere vereniging kan gratis gebruik maken van een eigen online omgeving waar kopers eenvoudig online een lot kunnen kopen, Deze vorm van lotenverkoop is de perfecte manier voor de (oudere jeugd) leden om zo makkelijk loten te verkopen voor Pelikaan. Iedere verkoper kan zijn persoonlijke pagina delen via WhatsApp, SocialMedia en E-mail met vrienden en familie. Ook voor de vereniging zelf is deze verkoopvorm ideaal. Voor bijvoorbeeld lotenverkoop aan (oud) leden en supporters van de club via E-mail.

Voordelen
    • Clubs hoeven zelf geen machtigingen in te voeren
    • Online kopen mensen gemiddeld 4 loten meer dan offline
    • De link is eenvoudig te delen via socialmedia en online door leden