• Belangrijke wedstrijd voor de mannen van Pelikaan 2

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd voor de boeg voor de mannen van Pelikaan 2 die het op moesten nemen tegen de Zeeuwen uit Kloetinge die natuurlijk terug naar huis wilde gaan met drie punten maar wat onwaarschijnlijk was, want Pelikaan die na de 0-8 overwinning van vorige week op Almkerk en een scherpe en goede trainingsweek achter de boeg hadden, gingen vol vertrouwen de wedstrijd in op het Pelidome. Bij winst konden de Peli’s hun positie in de top drie versterken en bij verlies werd het gat met koploper Sliedrecht wel erg groot(negen punten). De volgende elf spelers stonden in de basis: Martin van Yren, Rodney Elmont, Nathan Silië, Timo(Mo) Scheurwater, Vince van Nes, Menno Buckers, Damion Janssen, Timo Nossent, Bram Kok, Dave Hensen en Jermain Bebrout.

De eerste paar minuten maakten de Peli’s zoals bijna elke wedstrijd het spel , maar het waren toch de Zeeuwen die na hun eerste aanval via de kluts in de vijf meter de bal konden intikken 0-1(6e minuut) voor Kloetinge dus. Maar niet getreurd want de Peli’s bleven vol vertrouwen door voetballen en dat harde werk en vertrouwen beloonde zich uiteindelijk ook , want na een goede actie van linksback Vince van Nes belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Timo Nossent die op zo’n 18 a 20 meter uithaalde en de bal perfect in de rechter kruising schoot! 1-1(22e minuut) dus de Peli’s waren weer back in the game. Uiteindelijk viel de goal aan de kant van Kloetinge , want na een voorzet werkte nota bene Vince van Nes de bal heerlijk af met een weergaloze volley, alleen het jammere is dat die volley in eigen goal belandde…. 1-2(27e minuut) voor Kloetinge dus. Na wat kleine aanvalletjes over en weer en voornamelijk veel balbezit voor Pelikaan klonk het fluitsignaal en gingen de Peli’s de rust in met een 1-2 achterstand. In de rust was het na een korte toespraak van trainer Bas Nossent lang stil en waren de Peli’s niet tevreden , want ze hadden deze achterstand min of meer aan zichzelf te danken.

Uiteindelijk begonnen de mannen aan de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en misschien wel meer. Het eerste kwartier was voor de neutrale toeschouwer eigenlijk heel saai , want er gebeurde niet veel en om dat uiteindelijk te veranderen werden er in de 60e minuut drie wissel toegepast: Timo(mo) Scheurwater, Timo Nossent en Menno Buckers verlieten het veld voor de volgende drie spelers: Dylan de Boer, Gio Look en Karsten Grob. En zelfs 5 minuten later werd ook Robert-Jan Lanser het veld in gebracht voor Vince van Nes. Pelikaan bleef maar aanvallen om opzoek te gaan naar die belangrijke gelijkmaker en met succes! Na lang aandringen viel een afvallende bal voor de voeten van Damion Janssen(die inmiddels zijn debuut als aanvoerder had gemaakt in het tweede elftal van Pelikaan) en die schoot de bal op randje 16 keurig in het doel! 2-2(73e minuut) dus met nog zeker een dik kwartier te gaan en het feit dat Pelikaan voornamelijk aan het aanvallen was en eigenlijk niet meer in de problemen kwam was het geloof helemaal terug en dacht eigenlijk iedereen wel die 3-2 gaat ook nog wel vallen! Maar niets bleek minder waar , want na een aanval van de Peli’s in de 80e minuut kwamen de Zeeuwen er goed uit met een lange bal op hun linksbuiten die hun spits kon bedienen die vrij stond in de 16 meter en die ronde de bal keurig af 2-3 voor Kloetinge…. Om nog iets te forceren en ervoor te zorgen om de 3-3 nog te kunnen maken werd Stephan van der Kolk erin gebracht voor Rodney Elmont. Na voornamelijk aanvallen van de Peli’s waarbij de laatste pass of schot net niet goed genoeg was voor een goal kwamen de Zeeuwen er in de 90e minuut nog een keer er goed uit door weer een lange bal op hun buitenspeler ditmaal hun rechtsbuiten ( die overigens een hele goede voetballer was) die vervolgens de bal langs de uitkomende keeper Martin van Yren tikte zodat een andere speler vervolgens nog eens de bal in het doel kon schieten en dat zorgde voor een stand van 2-4 in het voordeel van Kloetinge wat uiteindelijk ook de eindstand werd… zonde van dit verlies mannen maar wees niet te lang getreurd , want er zit echt wel goed voetbal in deze ploeg en spelers met veel kwaliteit, volgende week staat de bekerwedstrijd op het programma tegen LRC om 12:00 op het sportpark Glaspark laten we ervoor zorgen dat we een ronde verder komen!

Uw reporter.