• Belangrijke overwinning voor P3!

Bruse Boys 2 – Pelikaan 3     2 – 3

Na een nuttige trainingsweek, waarin er dinsdag een oefenwedstrijd tegen vv Papendrecht werd gespeeld, vertrokken de manschappen van Ton en Cor afgelopen zaterdag richting Bruinisse.

De oefenwedstrijd leverde bruikbare inzichten voor de staf en broodnodige speelminuten voor een aantal spelers op. Er werd bij vlagen goed voetbal op de mat gelegd, waar de moeilijkheidsgraad te vinden was in de afronding. Toch wisten we de ploeg die bij Pelikaan 2 in de competitie voetbalt met 1-0 te verslaan. Kanttekening aan de wedstrijd was dat Len en JC noodgedwongen terugkeren in de lappenmand.

Terugkerend naar afgelopen zaterdag, vertrokken we naar het open complex van Bruse Boys in Zeeland. De voetbaltassen vol met bier en baco voor op de terugweg, maar de focus lag natuurlijk op iets anders. 3 punten meenemen vanuit Zeeland naar Zwijndrecht. De afgelopen twee weken werd er goed gevoetbald tegen respectievelijk Zwaluwe en MZC, maar deed Pelikaan zich tweemaal toe te kort, door deze wedstrijden af te sluiten met een gelijkspel. De volgende elf spelers moesten hier vandaag verandering in brengen:

Doel: Patrick

Verdediging: Peter, Sander, Edwin, Sebastien

Middenveld: Jeroen, Koen, Robin

Aanval: Sibba, Gio, Bora

Wissels: Stan, Denley, Bora, Dennis en Seth

Met windkracht 10 en voldoende meegereisde supporters langs de lijn werd de aftrap genomen door de heren uit Bruinisse. Het leek erop dat de gasten uit Zeeland nog wat op gang moesten komen, want Pelikaan maakte het spel in de beginfase. Echter wisten zij dit nog niet om te zetten in uitgespeelde kansen. Bruse Boys wist vanuit de omschakeling een aantal keer gevaarlijk te worden. De verdediging wist de gaatjes dicht te lopen, waar Patrick ook een belangrijk factor was door rustig te blijven aan de bal bij terugspeelballen.

Na twintig minuten spelen wist Pelikaan een strakke aanval op te zetten die via de linkerkant werd gespeeld. De bal werd vanaf links breed gelegd op de geheel vrijstaande Jens. De bal kwam langzaam aanrollen en Jens raakte deze vol op zijn pantoffel. Keeper kansloos! 1-0. Helaas temperde de euforie binnen Pelikaan al snel richting het vriespunt. Vanaf de aftrap kwam Bruse Boys richting de zestien van de Peli’s. Een voorzet werd getoucheerd door Sander en belandde ongelukkig achter keeper Patrick. Dat de bijnaam van Peter Pegel is was bekend, maar Patrick Pegel misstaat na deze wedstrijd ook niet. Onze keeper liet zien over een aardige trap te beschikken en lanceerde Sibba ‘Rommelaartje’ Volk, die sinds zaterdag een nieuwe bijnaam geniet. Hij rommelde zich langs de laatste man en werd onderuitgehaald en raakte geblesseerd tijdens dit duel. Na een paar minuten werd hij noodgedwongen gewisseld door de gedreven Stan.Het restant van de 1e helft was erg rommelig en gaf genoeg voer voor de trainers in de rust.

Ruststand 1 – 1.

De tweede helft wilden beide ploegen uit een ander vaatje tappen. De weersomstandigheden met harde rukwinden bevorderde het spel totaal niet. Toch was het een wedstrijd waar veel karakter en strijd in verscholen was. Dit resulteerde voor de neutrale toeschouwer niet in een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Voor Pelikaan was het resultaat heilig. Een heerlijk afgemeten corner ingeslingerd door linkspoot Sebastien kwam voorbij de 2e paal terecht bij Peter Pegel en die kopte hem terug de zestien in. Sander was daar als de kippen bij om zijn eigen doelpunt te niet te doen en de 2 – 1 in te schieten. Leuk feitje is dat Sander zich in Bruinisse een echte spits voelt. In 2 jaar tijd heeft hij 4 doelpunten weten te scoren als verdediger tegen deze tegenstander.

Pelikaan probeerde door te drukken om de wedstrijd op slot te gooien. Aan passie en strijd geen gebrek. Gio die de strijd ook niet uit de weg ging, was iets te druistig waardoor dit resulteerde in een gele kaart en een vrije trap tegen. Helaas werd deze vrije trap getild door de wind ingekopt bij de tweede paal in de verre hoek.

2 - 2

Bruse Boys leek genoegen te nemen met een punt. Ton bracht zijn aanvallende wissels in en dit zorgde voor nieuwe aanvallende impulsen. Bora die af en toe op avontuur ging met een dribbel wist enig gevaar te stichten. Dit resulteerde tien minuten voor tijd in een vrije trap op zo’n 20 meter afstand. Bora nam zijn verantwoordelijkheid en gaf ons een lesje in efficiency. Een technisch begaafde trap vloog er via de binnenkant van de paal in.

2 – 3 !

Pelikaan door het dolle heen. De Turkse scheidsrechter moest Ton wederom waarschuwen, omdat hij buiten de banen van zijn coachvak trad. De wedstrijd kreeg nog vijftien minuten extra tijd, waardoor Koos vanuit Porto al dacht dat de winst binnen was, terwijl het tot de laatste seconden was. Heerlijk gevoel om in de bus terug te keren met een volle tas met bier en drie punten. Deze goede lijn nu doorzetten, zodat we de ingeslagen weg naar boven kunnen continueren!

Wissels:

35e min Sibba voor Stan