• Verklaring Stichting Avondvierdaagse Zwijndrecht

  Hierbij delen wij jullie mede dat de Avondvierdaagse Zwijndrecht 2019 helaas NIET door zal gaan.

  Net als heel veel sportclubs en verenigingen hebben wij te maken met een tekort aan vrijwilligers. Wij zijn vorig jaar de organisatie van ons evenement begonnen met een kleine club heel enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Dit is echter niet voldoende om de veiligheid van onze wandelaars te garanderen tijdens dit omvangrijke vierdaagse evenement. 

  De vrijwilligers, die wij inzetten als verkeersregelaars, dienen niet alleen aanwezig te zijn op de avonden van het evenement. Zij moeten bekend zijn op het moment van aanvragen van de vergunning bij de gemeente Zwijndrecht, een online cursus volgen en belangrijker nog: oefenen met elkaar en instructies krijgen van de politie. Verkeersregelaar word je niet zomaar!

  Met de deadline voor de vergunningsaanvraag inzicht moeten wij vaststellen, dat er op dit moment te weinig vrijwilligers zijn om als verkeersregelaar ingezet te worden. Als bestuur vinden wij het dan ook onverantwoordelijk om de Avondvierdaagse Zwijndrecht door te laten gaan.D

  Ditis een moeilijk besluit geweest, omdat we beseffen dat we heel veel wandelaars teleurstellen. Wij hopen op jullie begrip, omdat we juist de veiligheid van deze wandelaars hoog in het vaandel hebben.

   Help ons in 2020, meld je aan als vrijwilliger!

   Bestuur Stichting Avondvierdaagse Zwijndrecht