Coördinator

19-01-2023

Coördinator meisjes- en vrouwenvoetbal

De rol van coördinator meisjes- en vrouwen binnen Z.V.V. Pelikaan brengt veel functies en
verantwoordelijkheden met zich mee. De coördinatoren moeten een enorme toevoeging zijn
aan de ontwikkeling van de jeugdopleiding van Z.V.V. Pelikaan. De meisjes- en vrouwen
worden verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen, waaraan een coördinator verbonden zal
zijn: Vrouwen 1, Meisjes MO15-1, overige meisjes die tussen de jongens voetballen.
De coördinator meisjes- en vrouwenvoetbal heeft bij voorkeur een voetbaltechnische
achtergrond en een groot netwerk om de aanwas van nieuwe meisjes en vrouwen te
continueren. De coördinator is bij voorkeur een vrouw maar een man is niet ondenkbaar.
Er is veel overleg met de coördinator jongens en het bestuur van de jeugdafdeling en
senioren. Dit om door te ontwikkelen in de gehele jeugdopleiding. Tijdens dit overleg
worden er zaken besproken die op dat moment spelen, maar nog belangrijker is dat hier het
beleid van de toekomst wordt bepaald. Wat is ons jeugdvoetbalbeleid en welke rol hebben
meisjes daarin? Wat is ons budgetbeleid qua vrouwen en meisjes? Wat is ons
communicatiebeleid? etc. Daarnaast worden met de trainers van de vrouwen en meisjes
gesprekken gevoerd en worden deze bijgestuurd in de manier van trainen. VTON is hier een
leidraad in.

Welke functies en verantwoordelijkheden brengt een coördinator met zich mee?

1. Je bent als coördinator verantwoordelijk om aanwezig te zijn op trainingsavonden en in veel gevallen bij (thuis)wedstrijden
  2. Je bent als coördinator verantwoordelijk voor het werven en selecteren van de trainers
  3. Je bent verantwoordelijk om de huisregels en rollen aan trainers te communiceren en deze te waarborgen.
  4. Je bent het aanspreekpunt van alle trainers, spelers en ouders die je onder je hoede hebt. Dus als ouders vragen hebben komen ze bij jou. Je krijgt ook een eigen mailadres. Ouders kunnen jou via deze weg bereiken.
  5. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en begeleiden van de trainers. Hoe beter de trainer is, hoe beter de spelers worden.
  6. Je moet alle spelers van naam en kwaliteiten leren kennen.

Als je aanwezig bent bij trainingen en wedstrijden
  • Controleer of alles loopt en help trainers en spelers als zij vragen hebben.
  • Probeer zo vaak mogelijk met trainers, spelers en ouders te evalueren over wat er goed en minder goed ging en hoe de sfeer onderling is.

Kerntaken
  • Het ontwikkelen, uitvoeren en toezicht houden van het door de vereniging te voeren technische beleid.
  • Stelt per leeftijdscategorie vast welke vaardigheden de spelers moeten worden aangeleerd.
  • Zorgt voor een goede overgang van de junioren naar de senioren.
  • Overlegt regelmatig met hoofdtrainers (gestructureerde vergaderingen).
  • Maakt in overleg met de desbetreffende trainers en ouders in een vroegtijdig stadium de teamindeling voor het nieuwe seizoen.

Tijdsinvestering
Maximaal 6 uur per week. Bij uitzondering meer.

Reageren op de vacature

Kies bestandWijzigVerwijder

* = verplicht
Vacature Titel
Coördinator Coördinator meisjes- en vrouwenvoetbal

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!