• 3 punten voor Pelikaan 3

Pelikaan 3 die de laatste tijd goede resultaten neerzet nam het zaterdag 9 maart op tegen DESK 3 die ook een goede reeks achter de rug heeft. Het beloofd een spannende pot te worden op Sportpark Eikendijk.

Pelikaan 3 begon met een 433 opstelling met de punt naar voren:

Rik
    Denley - Edwin - Sander - Leon
    Jeroen - Len - Sebas
    Daan - Jeroen - Luuk

Wissels : Max en Thomas

DESK 3 begon met een 433 opstelling met veel diepgaande middenvelders.

De wedstrijd begon gelijkop en er werd weinig gevoetbald mede door de slechte weersomstandigheden. Pelikaan kreeg een aantal kleine kansjes die uit de kluts verdedigd werden, maar in de 20ste minuut zette Len met een hoge steekbal Sebas alleen voor de keeper. Sebas twijfelde niet en ronde goed af.
    0-1 voor Pelikaan.

De speelwijze veranderde er echter niet door, want er bleven over en weer lange ballen gegeven worden. Verder waren er nog een paar kleine kansjes, maar niemand zorgde echt meer voor gevaar.
    Pelikaan ging dus met een 0-1 voorsprong de rust in.

De 2e helft verliep hetzelfde als de 1e helft. Er kon weinig over de grond gevoetbald worden door de keiharde wind. Ondanks dat DESK meer vooruit probeerde te voetballen kwamen ze weinig tot kansen op 1 na die goed gekeerd werd door Rik. Pelikaan was weer scherp en dat zorgde 5 minuten later voor een goede aanval. Denley als opkomende back gaf een goede steekpass op Daan die op snelheid niet meer bij te houden was. Daan gaf een scherpe voorzet vlak voor het doel langs en werd op een wat klungelige wijze in het eigen doel gewerkt. 0-2 Pelikaan. Nog 15 minuten te gaan en Pelikaan zakt iets in. Max en Thomas uit de A1 vallen in voor Luuk en Sebas die een goede wedstrijd hebben gespeeld. Pelikaan gooide het volledig dicht en ging 532 spelen. De weersomstandigheden werden nog slechter en het ging keihard hagelen. Na nog een aantal minuten op de.klok en er werd nauwlijks meer iets gecreëerd op de allerlaatste secondes van de wedstrijd na. Denley ging er nog voor een laatste keer overheen, ging 2 man voorbij en schoot van afstand de bal vol tegen de kruising aan.

Eindstand DESK 3 0-2 Pelikaan 3