• Veel jonge meiden dromen ervan om de nieuwste Lieke Martens of Shanice van de Sanden te worden!

Een ‘profcarrière’ is echter maar voor weinigen weggelegd en dromen als deze komen slechts sporadisch uit.

Ook bij ZVV Pelikaan is het meiden- en vrouwenvoetbal ongekend populair. De club biedt meisjes vanaf 7 jaar de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen, waarbij in eerste instantie het spelplezier van elke individuele speler voorop staat. Daarnaast hebben de trainers tot taak om talentvolle meiden de juiste uitdagingen te geven, waardoor ze het beste uit zichzelf blijven halen en niet stil blijven staan in hun ontwikkeling. Dat er talenten rondlopen binnen de club is ook te merken aan de belangstelling van de KNVB en diverse eredivisieclubs als Excelsior, ADO Den Haag en Feyenoord.

Aan het einde van het seizoen zullen maar liefst drie meiden van ZVV Pelikaan de club verlaten om een overstap te maken naar een profclub.

Celeste de Vriend, momenteel spelend in JO12-1, mag na de zomerstop haar kunsten gaan vertonen bij Feyenoord. De twee andere meiden die een transfer gaan maken, zijn de zusjes Lynn en Juul van der Jagt. Juul (nu spelend in JO9-1) had eerder dit seizoen ook al een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan een aantal selectietrainingen van de KNVB. Inmiddels is ze gescout en geselecteerd door Excelsior Rotterdam.
    Haar oudere zus Lynn speelt momenteel in MO11-1 en beschikt net als de twee andere meiden over veel voetbaltalent. Ook zij is gevraagd om vanaf het nieuwe seizoen uit te komen voor Excelsior Rotterdam.

De jeugd- en meidenafdeling van ZVV Pelikaan is enorm trots op deze meiden en wenst hen heel veel succes en plezier bij hun nieuwe club.

Meer informatie over het meiden-  en vrouwenvoetbal bij ZVV Pelikaan, mail dan naar meisjes@vvpelikaan.nl