ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

Opstelling 1-4-3-3: Martin van Yren(1), Thomas de Jong(3), Karsten Grob(15), Jesse Hooimeijer(2), Nadir el Karraz(9), Brandon Ntessa(12), Tjeerd Dekker(17), Jeroen Daane(11), Daan Idsinga(13), Fatih Ocak(16), Jens van Baaren(8)
Wissels: Samuel Dijkshoorn(7), Connor vd Burgh(14), Zouhir Jamali(18), Luuk van Baaren(6)

Na de eerste wedstrijd en overwinning van de competitie vorige week in Zeeland, stond de wedstrijd thuis tegen Hardinxveld op het programma. Op vrijdag kreeg P2 nog te horen dat het door is in de beker. Door de regeling wat duid. Als een 2e elftal met 1ste elftallen in de poule van de beker 2e eindigt en niet door is in de beker, gaat dat elftal door in de beker met 2e elftallen, dus is P2 alsnog door in de beker met tweede elftallen.

Op het net nieuw aangelegde kunstgrasveld klonk het fluitsignaal voor de aftrap van de uitploeg. Pelikaan begon niet al te scherp, waardoor er in de eerste paar minuten al een kans was voor Hardinxveld. De vrije trap van 20 meter werd in de muur geschoten, maar dat zorgde er wel voor dat pelikaan wakker werd. Na een op en neer gaande strijd waar Jens een paar keer gevaarlijk was en de spits van Hardinxveld die goed als aanspeelpunt functioneerde, werd de ban gebroken uit een zeer goeie corner van Jeroen op het hoofd van Fatih. Pelikaan bleef goed druk zetten en Hardinxveld bleef de spits zoeken. Net voor de rust, na een redding van keeper Martin, wist de uitploeg toch de stand gelijk te trekken. Toch was het Jens die voor de rust nog zijn doelpunt meepikte. Na een ingooi vanaf de linkerkant draaide hij goed weg bij zijn man. De verdediger kon niet meer uitstappen door een blok van een peli en Jens kon raak prikken.

Ruststand: 2-1

De tussenstand drukte de krachtsverhoudingen van de twee ploegen goed uit. In de rust kwam linksback Nadir eruit voor centrale verdediger Connor, waardoor Jesse naar linksback schoof vanuit het centrum. Er werd nog veel besproken in de kleedkamer, zowel wat goed ging en wat minder goed ging. Pelikaan besloot om tactisch niks te veranderen (op de wissel na). Jens had nog wel een briljant idee om direct vanaf de aftrap de lange te geven op hem, om er direct een kans uit te krijgen.

Het fluitsignaal klonk voor de tweede helft en de lange bal werd getrapt richting Jens. De pass was goed en het leidde te een grote kans, maar het werd afgefloten wegens buitenspel. Terecht of niet, de scheidsrechter floot hem af na het vlaggen van de grensrechter. De tweede helft bleek echter wel moeizaam te zijn voor pelikaan. Hardinxveld kon de kansen niet verzilveren, maar er bleef hard gewerkt worden door spelers op het veld. Jens en Brandon gingen er in de 60e minuut eruit. Jens eruit voor zijn broer Luuk, omdat hij nog moest aansluiten bij het 1ste. Brandon die al eerder wat last had in de eerste helft ging eruit voor Zouhir. Tjeerd kwam nog een keer in een gevaarlijke positie voor pelikaan maar er kwam geen goal meer uit. Hardinxveld bleef drukken en er werd nog een bal van de lijn weggewerkt door Karsten. Het stond voor alsnog 2-1 maar dat was niet meer het spelbeeld. Daan ging er nog uit voor Samuel in de 79e minuut. Er begonnen grote gaten te vallen, omdat Hardinxveld bleef drukken voor de gelijkmaker. Uit een counter was het Samuel die nog binnen kon prikken voor de 3-1 na een gepareerd schot van Tjeerd. Een counter van Hardinxveld leidde nog tot een rode kaart voor Connor die aan de handrem trok om diezelfde counter te stoppen. Na nog wat minuten van afweren floot de scheidsrechter af voor het eindsignaal en was de tweede overwinning binnen in de eerste twee wedstrijden van de competitie.

Een sterke eerste helft en moeizame tweede helft met veel strijd resulteerde dus in de 3-1 overwinning op Hardinxveld 2. Voor volgende week staat de wedstrijd uit om 12:15 tegen Oranje Wit op het programma. Iedereen van P2 bedankt alle supporters en we zien jullie graag langs de lijn!