• 1 punt winst, of 2 punten verlies?

Na de verloren wedstrijd van vorige week was op zaterdag 13 april de vraag, of en hoe de meiden van MO13-1 er voor zouden staan. Hebben ze de handdoek in de ring gegooid, of stropen ze de mouwen nog eens op ?

Ook deze keer is de tegenstander een oude bekende. VVAC MO13-2 werd in de najaars competitie 2e, en is ook nu weer terug te vinden in de top van deze competitie. Een met name fysiek sterke tegenstander met heel veel meiden uit geboortejaar 2005 / 2006, terwijl de meeste Pelikaan meiden geboren zijn in 2007. Als je dan ook nog een aantal spelers hebt die door ziekte / blessures niet 100% fit zijn, en èèn van de twee trainers afwezig is, dan weet je dat dit wel eens een hele lastige wedstrijd zou kunnen worden.

Mede dankzij onze eigen taxi service (dank Pascal ;-) kwamen we optijd en compleet aan in Ottoland.
    Ook daar is groot tekort aan kleedkamers, waardoor er meerdere teams bij elkaar zaten. Gevolg, een overvolle kleedruimte waar het onmogelijk is om een goede wedstrijd bespreking te  houden. Nu was de gevoelstemperatuur rond de -12 , dus om nu buiten te gaan zitten was geen optie. Dan maar \"stiekem\" naar een andere kleedkamer. Aldaar hebben we ons strijdplan besproken. Een goed resultaat behalen tegen deze tegenstander lukt alleen als je als 1 team speelt. Veel combineren, en zoveel mogelijk uit de duels blijven.
    Daarna op weg naar veld 1.
    Veld 1? Toch niet het hoofdveld ? Jawel hoor, de meiden mochten weer op kunstgras. Nu zullen veel teams blij zijn om op kunstgras te spelen, sinds verloren wedstrijd van vorige week zijn onze meiden daar niet zo dol meer op.

Om klokslag 9:00 uur gaf de scheidsrechter het start signaal. Vanaf de aftrap was het Pelikaan dat domineerde, en kwam zelfs een aantal keer gevaarlijk dichtbij de goal van de tegenstander. Daar stond echter een hele goede keeper die de meeste schoten wist te pareren. Het was uiteindelijk Daniek die in de 14e minuut de 0-1 wist te scoren. Daarna was het VVAC dat meer en meer druk wist te zetten.

In de rust is er nogmaals uitvoerig gesproken over het vasthouden van de juiste posities. Mede hierdoor wisten de meiden de wedstrijd redelijk onder controle te houden.
    Helaas wist VVAC toch de 1-1 te scoren, waardoor de spanning geheel terug was.
    Het was duidelijk te zien dat er even wat onzekerheid was bij verschillende spelers. Ga je voor de 1-2 met de kans dat er via een counter van de snelle tegenstander een tegendoelpunt komt ? Of ga je wat terughoudender spelen en probeer je 1 punt mee te nemen?  Ook de tegenstander had kennelijk twijfels, en kwam niet meer echt in de wedstrijd. Met een schitterende vrije trap van Silke, was het Pelikaan dat héél dichtbij de winst kwam. Ook deze keer stond de grote keeper in de weg. Kort daarna klonk het eindsignaal, dus bleef het 1-1

Bij veel meiden was er teleurstelling en voelde dit gelijke spel als een verlies.
    Als je kijkt naar de tegenstander, en de eerdere nederlaag (4-0) kan je dit punt zeker ook als winst zien. Dat was ook de mening van de meeste meegereisde ouders en supporters.

Kijkend naar Pelikaan MO13-1 kan je eigenlijk alleen maar trots zijn. De leergierigheid, het samen spel, de resultaten en het plezier, van deze groep leuke meiden heeft er voor gezorgd dat de doelstelling om in de top 5 te eindigen nu al bijna behaald is. Iedere plek omhoog zien we als bonus. Het is nu aan de concurrentie om met de \"druk\" om te gaan. Pelikaan zal over een week of 3 de competitie hervatten. Dan tegen de huidige koploper.

De volgende 12 spelers hebben zich weer 100% ingezet:
    Rania, Renske, Jill, Yvonne, Dewi, Esther, Siham, Yousra, Delilah, Daniek, Silke en Femke.

Super gedaan meiden !

Een trotse trainer.

• Volgende wedstrijd

Pelikaan MO13-1