Pelikaan 6 na "winterstop"weer op het veld

Het is alweer even geleden dat de mannen van Pelikaan 6 de wei in mochten. Eindelijk was het weer zover! Op 14 december werd er tevens nog nooit verloren door Peli 6, dus de vooruitzichten waren goed. Al bleek dat niet uit de opkomst en inzet van de afgelopen weken.

Pelikaan 6 en haar hobby’s

Het is weer zaterdag en tijd voor onze grootste hobby: voetbal! Toch is dit niet de enige hobby die door de spelers wordt beoefend.

Pelikaan 6 en haar geschiedenis

Vandaag begint het verslag met een blik terug in de tijd. We gaan naar de oorsprong van de schoenen van Staaf (Steven Constandse). Wie kent ze niet? Een fenomeen binnen Pelikaan. Een korte uitleg over de rijke geschiedenis van Staaf zijn schoenen.

Pelikaan 6 een waar vriendenteam

Het land staat op zijn kop. Zwarte Piet is racisme, “oorlog” met Rusland en Arnold van Dis is terug uit Dublin. Ondanks de miljoenen likes op de pagina “Hou Dis in Ierland”, is hij dinsdag jongstleden toch teruggekeerd. Dat Nederland zich in deze kwestie massaal heeft laten horen is hartverwarmend. Helaas mocht het niet baten. Dit scenario willen velen voorkomen met Zwarte Piet. Ook binnen ons team speelt dit. Er zijn maar liefst zeven afwezigen te noteren voor de wedstrijd. Patrick, Stefan, Mark, Martin, Paul, Steven en Richard gingen allen als Zwarte Piet protesteren op het Malieveld. Gelukkig zijn dit de oude en zwakke voetballers. Opa Piet zal goed vertegenwoordigd zijn in Den Haag.

Pelikaan 6 en de kunst van het winnen.

De definitie van winnen is; “in een strijd zegevieren”. Na twee gelijke spelen en een zure nederlaag werd het voor Pelikaan 6 eens tijd om te zegevieren in een strijd. Vandaag was GSC/ODS de opponent, waarbij er maar één doel was: Winnen! De vraag is echter “hoe”?

Erop of eronder bij Sliedrecht 7 - Pelikaan 6

Laten we het verslag beginnen door een speler voor te stellen. Vandaag zetten we Martin Hoorweg in de schijnwerpers. Beter bekend als Zwachtel (zelf schrijft hij Zwagtel, maar dat is een ander verhaal). De naam slaat niet op het beroep verpleger, maar op zijn zwakke gewrichten. Welke elke training en wedstrijd weer opnieuw moeten worden gezwachteld, 1x per week op de zaterdag dus eigenlijk. Mummie had voor Martin wellicht een betere benaming geweest.

Populair Pelikaan 6 op bezoek bij Hardinxveld

Wellicht hebt u het vorige week gemerkt. Na het plaatsen van het eerste verslag over Pelikaan 6, ging de website enige tijd op zwart. Overbelast! Niet minder dan 529 supporters wilden de verrichtingen direct lezen. De website kon dit helaas niet aan.

Pelikaan 6 versus VVAC 4

Pelikaan 6 – VVAC 4 (4-4) 21 september 2013-09-23

Op een prachtige voetbalmiddag mocht Pelikaan 6 dan ook eindelijk aantreden voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Na de aflastingen van vorige week stond iedereen te trappelen om weer de wei in te mogen...