Akkoord

Teamfoto Pelikaan 6

Pelikaan 6 – ZBC ’97 3 5-0 (2-0)

Zaterdag 28 augustus 2016 kan in de boeken als een memorabele dag in de geschiedenis van Pelikaan 6.

Nieuw,oud en niet nieuw Pelikaan 6 van start.

Welkom in het nieuwe seizoen van Pelikaan 6. Vandaag gingen we van start met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Noordeloos 2. Noordeloos is een dorp in de gemeente Giessenlanden en is vernoemd naar een gelijknamig veenriviertje dat door het dorp loopt. Dit riviertje gaat later over in de Giessen. In het dorp staat de Boterslootse Molen, een wipmolen die op vrijwillige basis de polder bemaalt. Sightseeing was er voor ons echter niet bij, de Tomtom stevende direct op het sportcomplex af. Iets waar Erik zich bij aankomst behoorlijk boos over maakte.

Nieuw zijn drie spelers; Wilco, Chesron en Erwin. Ik hoor u denken na een lange zomerstop "Wie zijn dat ook alweer?". Daarom een korte introductie. Willes was de afgelopen jaren aanvoerder van het tweede, Ches de look-a-like van Bony M uit het derde en Pruys is het kleine broertje van Broer. Op hun persconferentie liet Willes al weten dat hij graag Dis uit de aanvoerdersband wil spelen. Dat gaat een mooi gevecht worden tussen deze titanen!

Oud is nog steeds Jansen.

Niet nieuw dit seizoen zijn de vele afwezigen. Vaak wordt van alles uit de kast gehaald om maar niet te hoeven komen. De afwezigen met een geslaagd smoesje waren vandaag; Verschoor (alweer een middagje Jack leren tackelen op de enkels), Croky (chronisch last van...), Joey (zijn gps staat uit, is nog niet gesignaleerd), Mark (nog moe van vakantie), Hoorweg (naar de eerste hulp voor een geknakte hengel), Willes (excuus wereldreis om zijn debuut uit te stellen), Pons (ziek, zwak, maar vooral niet misselijk) en Maaskant (heeft nog twee vingers in zijn neus en heeft daardoor geen oefenwedstrijd nodig). Verder was Freek wel aanwezig te samen met wat voetbalvrouwen en kids.

Nieuw dit seizoen zijn ook twee leiders, Cees en Cees of in de volksmond ook wel Kees en Kees genoemd. Beide oude rotten zien de potentie van het team en willen graag hun steentje bijdragen. Niet alleen in hun sterke punt, de derde helft, maar ook het in de watten leggen van de spelers. Dit zullen ze o.a. doen door middel van wedstrijdformulieren invullen, materiaal meenemen en het aantrekken van de kleedkamer. Dat hun zonen in het zesde voetballen is natuurlijk een bijzaak.

Oud was de saaie opstellingsaankondiging van Dis, weer met die penetrante stem. De volgende mannen gingen de wei in; Jeroen; Jansen, Ches, Dis en Rem; Staaf, Sjoerd en Bezem; Lex, Erik en Erwin. Op de bank begonnen de gebroeders Van Den Eijnden en Pizza, maar er werd vandaag doorgewisseld dus ook zij konden al snel hun opwachting maken. Al stelt Rubbere Robbie zijn wissel zoals gewoonlijk wat langer uit. Dit tot groot ongenoegen van Pizza

Niet nieuw was ook dit jaar weer de start van de wedstrijd. Na een sterk begin viel de bal in ons netje, 1-0, niet het begin waar we op hadden gehoopt. Toch was de achterstand al voor rust ongedaan gemaakt door twee goals van Erwin P. Een knal met links in de kruis en een droge schuiver. Al met al een redelijke eerste helft, met veel balbezit en nog wat kansjes.

Nieuw was de tweede helft, wat een helft! Er is niet genoeg inkt om alle mooie aanvallen en doelpunten te beschrijven. Maar na doelpunten in volgorde van Marcel, Sjoerd, Erik, Bezem, Rem en Dis, was het Erwin die na doorkoppen van Marcel in de laatste minuut zijn hattrick voltooide met een mooie lob. Aardige binnenkomer van dit mannetje! Hij maakt alleen nog meer praatjes dan doelpunten, iets wat u zich na drie goals vast niet kan voorstellen. Ondanks dat een ieder goed speelde was hij een duidelijke man of the match.

Oud en als de dag van gisteren was de derde helft. Het biertje ging er weer in en ook de carnavalsknallers werden weer luidkeels meegezongen in de kleedkamer. Een goed begin van het seizoen. Als we dit vasthouden kunnen we misschien voor het vierde jaar op rij tweede worden in de competitie. Wat een unieke prestatie zou dat zijn... Of toch maar een keer proberen kampioen te worden?

Niet nieuw is een verslag van Pelikaan 6, al stokte het vorig seizoen na de eerste. Dit jaar komen er hopelijk wat meer verslagen en zijn er ook andere taaltovenaars om een verslag te schrijven. Voor volgende week geef ik de pen door aan Dis. Kan nu al niet wachten! Gaat vast wat meer over het voetbal. Tegenstander in de beker is dan buurman ZBC 3. Hopelijk kunnen we dit jaar een keer de beker winnen in plaats van verliezen.